Liga Super 2017 | Perak vs Pulau Pinang (Preview)

Liga Super 2017

Rabu, 27 September 2017
Stadium Perak, Ipoh
9.00 Malam

Perlawanan kali ini, tiada lagi tekanan buat pasukan Perak dalam saingan Liga Super 2017, di mana kedudukan pasukan Perak sudah terjamin selamat untuk terus kekal dalam saingan Liga Super 2018.

Tiada apa lagi yang perlu dikejar, barisan jangkaan penulis yang bakal diturunkan oleh Mehmet pada perlawanan ini sudah pasti adalah barisan pemain simpanan untuk menampilkan persembahan mereka.

Berkemungkinan besar Mehmet terpaksa menggunakan beberapa pemain dari kesebelasan utama, akibat beberapa pemain simpanan yang telah berhijrah ke pasukan lain secara pinjaman dan seorang pemain berhijrah secara tetap.

Di atas kertas, pasukan Perak tiada sebarang masalah untuk memenangi perlawanan ini, pasukan Pulau Mutiara itu hanya mampu beraksi sekadar melengkapkan jadual sahaja, kedudukan pasukan mereka juga akan terus ke saingan Liga Perdana buat musim hadapan.

Di pusingan yang pertama pasukan Perak di bawah bimbingan mendiang Karl Heinz Weigang, sekadar mampu menang tipis 1 gol tanpa balas ke atas pasukan Pulau Pinang di Stadium Batu Kawan. Mampukah keputusan tersebut berulang? semuanya akan terjawab sebaik tiupan wisel penamat ditiupkan oleh pengadil perlawanan.

Namun begitu, pasukan Pulau Pinang tidaklah boleh dipandang rendah, kerana mereka juga memiliki barisan pemain yang berkualiti untuk menewaskan pasukan Perak. Sudah pasti mereka juga inginkan kemenangan demi memastikan maruah pasukan mereka tidak lagi dicalar oleh mana mana pasukan lawan.

Akhir sekali pihak penulis sekadar berkongsi mengenai status tiga pemain yang sedang mengalami kecederaan dan beberapa pemain yang telah berhijrah di pertengahan musim.

Arif Ismail – cedera.
Hafis Kamal – cedera
Yashir Pinto – cedera.
Hafis Ramdhan/Raffi -  pinjaman ke PKNP.
Ridzuan Azly – pinjaman ke UITM FC

Barisan pilihan penulis:

GK   KHAIRUL AMRI
DF   IDRIS AHMAD
DF   IBRAHIM AZIZ
DF   JASAZRIN JAMALUDDIN
DF   K.SATHIYA
MF  AHMAD KHAIRIL ANWAR
MF  WAN MOHD SYUKRI
MF  KENNY PALLRAJ
ST  NIZAD AYUB
ST  ZAQUAN ADHA
ST HADI YAHYA.

Likes(1)Dislikes(0)