Liga Super 2015 | Perak vs Kelantan (result)

Liga-Super-logo

 

 

 

 

Jumaat, 6 Mac 2015
8.45 Malam
Stadium Perak, Ipoh

Perak 0 – 0 Kelantan

SMN_5439(1)

The Red Warrior hampir bertukar warna apabila berjaya dikekang barisan muda Perak yang memuktamadkan keputusan seri 0-0 di Ipoh.

Berikut adalah statistik perlawanan:

Perak:

Penguasaan Bola37 %
Percubaan Tepat0
Percubaan2
Offside1
Sepakan Penjuru2
Diselamatkan2
Kekasaran1
Kad Kuning0
Kad Merah0

Kelantan:

Penguasaan Bola – 63 %
Percubaan Tepat – 2
Percubaan – 6
Offside – 0
Sepakan Penjuru – 5
Diselamatkan – 0
Kekasaran – 5
Kad Kuning – 2
Kad Merah – 0

Malam paling bertuah buat Tuan Rumah. Ternyata, taktikal Dato’ M Karuthu berjaya diterjemahkan dengan baikoleh barisan pemain Perak. Biar pun penguasaan bola adalah milik Kelantan,tetapi hanya 2 percubaan bahaya berjaya di ledakkan ke arah muka gol Perak.

Sekurang-kurangnya, Perak mengekalkan rekod tanpa kalah dan perlu diperkemaskan lagi menjelang perlawanan berikutnya yang menjanjikan cabaran yang lebih hebat.

 

Likes(10)Dislikes(1)
This entry was posted in Liga Super 2015 and tagged , on by .

About syidi

Anak Jati Perak Yang Ingin Berjasa. Perak Adalah Tempat Tumpah Darahku, Bumi Kg Permatang Raja menjadi Saksi Kelahiran ku. Kini Aku merantau ke Segenap Bumi Malaysia membawa Diri Mencari Rezeki Untuk Sesuap Nasi Tanpa Melupakan Siapa Diri dan Dari mana Asal-Usulku. Bumi Perak Darul Ridzuan Tetap Aku Kenang Sampai Mati dan Aku sentiasa merinduinya Tika diperantauan.

11 thoughts on “Liga Super 2015 | Perak vs Kelantan (result)

  1. angahbg

    Defend terbaik.... Midfield takde chemistry langsung malam ni... X de leader tulio ngan hakim x byk kerjasama.. Chad... Hmmm.. Kita tunggu je la sampai half season tgok camner... Ketiadaan namkung amat dirasai

    Likes(9)Dislikes(1)
      1. angahbg

        Sekarang tau la kenapa dia tak turunkan hakim isa... Bkan apa hakim punya potensi besar tu kalo dia bileh improve vision dgn baca tempo game dah power dah dia... Tp mmg saya mengaku biyes sikit sbb dia tu kawan main sesama dulu... Haha opss....

        Likes(0)Dislikes(1)
        1. YB

          Yob.. suruh dia improve work rate dia lagi. Jgn asik nak tunggu bola dan kurangkan mengelamun. Kena la rajin sebab diri tu muda lagi. Dengor la ckp coach jgn buat muke ketat. Untung bebudak ni dpt ilmu dr coach hebat mcm Karatu.

          Likes(3)Dislikes(3)
          1. angahbg

            sapa lah saya nak tegur dia main sekolah pon tak pernah main kat padang pon jarang dulu.... dia dah professional dah pandai la bawak diri tapi dulu masa jumpa cikgu kat sekolah cikgu kata dia bunuh diri masa balik dari harimau muda sbb tak nak operate kaki dulu.. sbb tu nampak dia punya lari lain mcm dan pergerakan dia lambat sikit.... dulu nak jugak perak main attacking musim nih tapi bila pikir balik betul jgak kata YB player yg ada nih tak begitu merangsangkan utk main attacking...

            Likes(2)Dislikes(1)
            1. YB

              Kita main apa yg kita ada jela yob.. dgn material yg ada guna taktikal yg sesuai dgn kemampuan teknik pemain kita. Nak ikut trend main cantik sudahnya result tah kemana pon nanti kome rungsing juge. Teman nampak Karatu ubah taktikal skit game lawan Kelate aritu sebab Namkung takde. Nak harap Chad saje depan tu tah ler.. dia supporting role okay.. main target jgn harap le. Dpt sorang player lagi sebaik Namkung cukup le.. mmg bole pegi jauh musim ni. Tapi tlg jgn cari player mcm Apis Salam tu.. dribble merapu takde hala tuju.. 10x baik amik Nwakeme walau slow tp deadly dlm penalti box.

              Ps: Khalid Jamlus dulu pun slow tapi bab nyekor tak mengecewakan.

              Likes(1)Dislikes(1)
              1. angahbg

                kalau nak striker macam tu baik ambik Khairul Asyraf Sahizah player presiden jer dia dalam kotak mmg power lagi2 header dia... dia berapa kali je main liga super pon dah berapa gol dah

                Likes(0)Dislikes(1)
  2. Jaji

    Yang paling penting, para penyokong Perak kini telah mula membanjiri Stadium Perak setiap kali skuad The Boss Gaurus turun bertarung. Malam tadi sahaja teman menganggarkan tidak kurang dari 25 ribu orang yang hadir. Ini tidak termasuklah lebih kurang 5 ribu penyokong Kelantan yang turut sama-sama memeriahkan lagi suasana walaupun dikhabarkan yang tiket diperuntukkan hanya 500 sahaja.

    Likes(11)Dislikes(2)
  3. izat

    Prestasi masih bagus.tapi sayang xboleh atasi Kelantan di tempat sendiri.adakah cumamengharap namkung sebagai penyerang pemusnah...

    Likes(5)Dislikes(1)
  4. haemo

    ketiadaan namkung woong sbg penyerang mmg terasa kerana setiap kali bola yg dilambung ke atas mmg xde sorng pun player dapat challenge spanjang 90 minit..chad souza telah membuktikan dirinya tidak lg sesuai dgn taktikal M.Karathu..eloklah digantikan dengan pemain import lain yang lebih sesuai dengan taktikal..dgn keluornye acey n tulio permainan nmk lebih bercelaru..kemasukan harris safwan kamal tidak mngubah ape2 kdaan..langsung tiada percubaan dari die..pemain muda dr skuad piala presiden ahmad khairil anwar(beto) masuk mnggantikan nuri nmpaknye lebih menonjol..mgkin boleh diberi peluang lg utk game yg akan dtg.

    Likes(5)Dislikes(0)
  5. YB

    Errr.. sori lambat balas bz skit lately neh. Ermm..menurut sorang rakan yg pegi tgk game ni dia kate mutu permainan sangatlah meloyakan. Katenya lagi dia beberapa kali menguap dan terlelap 2 kali sewaktu game tersebut. Mujo dia duduk grandstand yg ramai fans kelate... masa depa bersorak tu dia terjaga la, kalu idak harus penuh ayor lior basi kat mulut tak sedor udah lena sampai abih game. Antara point game tersebut ialah ketiadaan Namkung yg ternyata mencacatkan agenda serangan Perak dan kurang impak dr Chad Souza menambah tempangkan lagi situasi. Overall permainan dikuasai Kelate dgn Perak sekali sekala buat serangan takde hala tuju. Apapun nasib2 Perak dpt seri game tu kalau idak udah leboh kate member tu tadi. Itulah flashback dr member teman tu.. ni cerita dia le, kalu dia ranjo teman kira teman tumpang ranjo le mengkome sekali. Tapi aku lagi percaya ckp dia dr penjilat2 tegar yg sentiasa sokong membabi buta tak tentu gaya neh. Apapun sila balas komen teman klu ada apa2 kome nak ulas lagi atau kalu nak senang bole dislike je komen neh yek... sian kome2 cai2 dah lama tak dpt dislike komen teman... kiki

    Likes(5)Dislikes(9)

Comments are closed.