Liga Super 2015 | Perak vs Lions XII (result)

Liga-Super-logo

 

 

 

 

Sabtu, 21 Februari 2015
8.45 Malam
Stadium Perak, Ipoh

Perak 2 – 2 Lions XII

Sila lontarkan pandangan anda di ruangan komen. Terima kasih.

Likes(30)Dislikes(6)
This entry was posted in Liga Super 2015 and tagged , on by .

About syidi_black

Anak Jati Perak Yang Ingin Berjasa. Perak Adalah Tempat Tumpah Darahku, Bumi Kg Permatang Raja menjadi Saksi Kelahiran ku. Kini Aku merantau ke Segenap Bumi Malaysia membawa Diri Mencari Rezeki Untuk Sesuap Nasi Tanpa Melupakan Siapa Diri dan Dari mana Asal-Usulku. Bumi Perak Darul Ridzuan Tetap Aku Kenang Sampai Mati dan Aku sentiasa merinduinya Tika diperantauan.

11 thoughts on “Liga Super 2015 | Perak vs Lions XII (result)

  1. YB

    Kahkahkahkah... draw je takde komen? Tersentap ke penjilat2 semua?.. mujo tak kalah... wakakakaa. Takpe2 ni teman komen bole le kome dislike cepat.. kiki.

    Likes(2)Dislikes(16)
  2. syidi Post author

    As salam. Inilah SDN . Tuan Puan yang saya hormati sekalian.

    Perlawanan malam itu telah ditonton oleh hampir jutaan penonton. Oleh yang demikian, mengapa diamkan diri tuan-tuan? Biar diri amatur, luahkan apa yang dirasakan perlu. Kita sama saja. Pandangan masing-masing memang berbeza.

    Jadi luahkan lah ye. Sekali sekala jemari enggan menaip mereka-reka ayat. Mata saksi bisu, jari malas menekan. Jadi, kome komen je la ye. As salam

    Likes(6)Dislikes(1)
    1. YB

      Deme maleh nak mengomen sebab jiwa dah tau team mangkor tapi mulot dok puji gak.. tu yg senang dislike je komen teman, ekekekeke. brani komen la tgk kita berbeza pendapat. SDN tak peronah delete komen lagi setakat nak menjilat2 ni kecuali maki hamun kata2 kesat yg taktau apa pangkal punca.

      Likes(2)Dislikes(11)
  3. angahbg

    saya nak bagi otai2 komen dulu... game haritu gameplaynyer ada improve sikit dari sebelum ni tapi masih lagi byk main hantaran panjang..... nasir dengan syazwan roslan ke pair tgh hari tu... napa tak guna hakim isa yer... sepatutnya boleh mng pastu miscommunication thiago dgn nasir punca gol... corak permainan boleh improve lagi.. mungkin sbb tulio tak turun takde playmaker... baru 3 game lawan pon tak kuat sgt lepas ni kelantan, pdrm baru boleh nampak kot mana perak berada akhir musim nanti

    Likes(5)Dislikes(1)
  4. kamarul81

    Assalam semua,sekian lama jd silent reader. Ni pandangan teman ttg game play perak.

    Pada teman dato m karathu mmg bijak membentuk pasukan dgn sumber yg ada. Ukur baju di badan sendiri, pepatah ni sesuai utk team masa ni. Di lihat dari game1-3, falsafah strategy simple. Pertahan pintu gol dgn 4 back kekal di bwh, 2 dm ganggu game play opponents, serang balas pantas guna sayap atau hantaran lambung terus ke penyerang serta manfaat setiap "bola mati" dgn set pieces2 yg dirancang. Namun kita dpt lihat peningkatan, demi peningkatan dr game1 hingga 3. Sudah ade gerakan 1,2 football. Hantran2 pn dh tepat walaupn tk 100%. Keputusan 3 game awal ni meningktkn moral & keyakinan pd anak2 muda TBG. teman yakin, skuad ni akan lebih mantap dari semasa ke semasa. In Karathu we Must trust.

    Likes(11)Dislikes(0)
    1. YB

      aaa... at least ada sorang komen bijak.. nampak kome ye apa dlm palaotak Dato Karatu skang ni? Buat taktikal berdasarkan material yg ada bukan SYOK SENDIRI. Simple plan game takyah penin2 janji bole menang TAPI dr segi komersial tontonan mmg tak best la nak tgk. SOALNYA mengkome nak tgk game best ke nak menang?. Tepuk dada... dada sakit le yob.. tepuk meja jela..hihihi

      Likes(1)Dislikes(6)
  5. izat

    Game aritu teman dapat tengok sekejap2 je, nampak sangat pertahanan agak kelaut untuk kedua-dua gol Lions aritu.Harap dapat tingkatkan lagi komunikasi antara pertahanan dan penjaga gol.

    Likes(0)Dislikes(1)
    1. YB

      Material masa weigang dgn karatu tak sama... susah nak banding epal dgn limau. Banding kelapa dgn kelapa jela yob jgn dgn kelapa sawit... tentu tak sama.

      Likes(1)Dislikes(4)

Comments are closed.