Liga Super 2014 | Johor Darul Takzim 1 Vs Perak (Preview)

Astro Liga Super 2013

Sabtu, 18 Januari 2014
Stadium Tan Sri Hassan Yunus,Larkin
8:45 Malam

LANGSUNG ASTRO ARENA 801

Selamat datang ke musim Liga Malaysia 2014 yang menjanjikan saingan yang dijangka sengit dikala peluang masih terbuka untuk semua pasukan membuktikan kemampuan pasukan masing-masing.

Siapa sangka, Perak bakal ke Larkin dalam perlawanan sulung Liga Super 2014? Pelbagai reaksi mula kedengaran terutama sekali penyokong Johor yang sudah pandai membuat provokasi biarpun saingan belum bermula sedangkan mereka baru mengenali bolasepak Malaysia.

Bagi Perak, seperti biasa, pasukan biasa tapi hasil yang diharapkan mestilah POWER!. Pihak SDN sendiri ada beberapa menyaksikan aksi persahabatan Perak dan juga pernah menyaksikan aksi pra musim JDT dan kualitinya lebih kurang sahaja, standard nya tetap LIGA MALAYSIA.

Perlawanan pertama adalah penting dan paling utama adalah menang untuk meniup semangat sepasukan meneruskan perjuangan dalam musim yang maha mencabar ini. Tiada tekanan buat Perak, kerana kita tiada BINTANG, sikap low profile inilah menjadi senjata sulit yang mungkin menidakkan impian JDT 1 meraih mata pertama mereka.

Likes(0)Dislikes(0)
This entry was posted in Liga Super 2014 and tagged , on by .

About syidi

Anak Jati Perak Yang Ingin Berjasa. Perak Adalah Tempat Tumpah Darahku, Bumi Kg Permatang Raja menjadi Saksi Kelahiran ku. Kini Aku merantau ke Segenap Bumi Malaysia membawa Diri Mencari Rezeki Untuk Sesuap Nasi Tanpa Melupakan Siapa Diri dan Dari mana Asal-Usulku. Bumi Perak Darul Ridzuan Tetap Aku Kenang Sampai Mati dan Aku sentiasa merinduinya Tika diperantauan.

32 thoughts on “Liga Super 2014 | Johor Darul Takzim 1 Vs Perak (Preview)

  1. YB

    Macam2 nama pakai.. JDT laa.. Johor Darul Takzim 1 plak tahun neh.. apapun harap perlawanan biar menarik dan menghiburkan. Kalau atas kertas berdasarkan senarai pemain jika kedua2 pasukan bermain secara jujur harapan JDT 1 untuk menang memang tinggi berdasarkan lokasi dan pemain yg bakal diturunkan. Tapi kalau ada unsur rasuah berlaku ini memang susah la nak kate apa2 sebab mesti jadi keputusan yg pelik2 punya. Err.. terlanjur dah kasi komen ni sape tau KPI PAFA tahun ni apa?

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. YB

      Ahhh..maaf kome semua teman dah tau apa KPI PAFA tahun ni.. memastikan tiada MERCUN & SUAR (FLARE) di dalam stadium Perak untuk mengelakkan PAFA di denda FAM. Kehkehkeh.. kesian ler geng Silver State Ultras pasni bakor Colok atau Setanggi ajerlah yg blom diharamkan...kekekeke.. ajernya hawor

      Likes(0)Dislikes(0)
        1. YB

          Ajerngan haram sungguh.. butang like mana bole ada kang jadi isu plak..ater mike mana lesap udin? Sms teman no terbaru mike ye.. payah nak info kalau ada berita2 terkini

          Likes(0)Dislikes(0)
    1. YB

      Hahaha..pasey itu tanya..tapi yg pasti mercun dan suar adalah mtlamat utama pafa tahun 2014 neh.. ater bole kira KPI jugak le tu kan?

      Likes(0)Dislikes(0)
  2. haemo

    idea mike mmg kemeh le YB...bior satu stadium mengaum..silap2 Perak main tnpa kalah stadium sendiri...hahahaa....pasukan lawan x tahan bau..

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. YB

      Itu je ajorkan deme yg bengap neh.. teman bab mercun tu mmg tak setuju tapi suar tu kira menarik digunakan..bukannya deme cederakan org pon,. Nak menarik bakor je kemenyan... hahaha..comfirm lawan brazil pon tak kalah..kekeke

      Likes(0)Dislikes(0)
  3. YB

    Ok..balik pada topik asal.. apa peluang Perak? Seikhlasnya mengkome tanpa rasa prejudice tentang peluang Perak di Larkin? Teman mahap cakap le.. dgn berat hati memang kalau kalah 2,3 bijik kira bernasib baik ler.. takut kena balon sampai 4,5 bijik je.. skuad tahun ni paling ceroi (bajet ada) selain masa raja azlan dulu dan karathu ( yg ni kita paham bajet ciput). Dah tak kuasa nak sedapkan hati sendiri yg memang tak yakin ni. Ibarat Kancil 850 nak lawan Porsche Tanamera. Memang le first 100 meter mcm bole bersaing tapi lepas tu kat mana kita? Teman guna ayat yop manatah aritu.. TEMAN REDHO ajerlah...

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. syidi Post author

    Panjang lebor nyembang dengan yb tadi tentang hala tuju Perak 2014. Cuma satu, miracle! Status Perak kalu tengok list player taraf biasa2. Kalau menang di Larkin orang akan hairan. Camane JDT kalah? Mula la tuduh perak pakai manderem la, bomoh siam la, tangan ajaib la, keeper pakai tangkal la.

    Hakikatnya, jauh api dari panggang. Macam Langit dan Bumi. Kita anak Perak keep support, please...apa pun terjadi. Inilah kita, terima hakikat yg team kita tak sehebat persiapan team lain. We deserve on what we suppose to be. Fikirle, kalau prepare untuk dapat EMAS, in sha Allah EMAS kita dapat, tak pun emas putih. Kalau prepare untuk dapat satu cup, in sha Allah, satu cup pun tk de musim ni. Berpijaklah di bumi nyata.

    Likes(0)Dislikes(0)
  5. penjejak_syurga

    Salam... saya rasa untuk game pertama ni susah nak jangka sbb masing2 akan berhati-hati. tp, kalau atas kertas mmg PERAK ceroi tanpa bintang. Tp, semuanya bergantung kepada semangat pemain dan taktikal yg berkesan. Harap2 coach Burn tidak bergantung kpd taktikal yg sama aje drpd awal game hingga tamat. Apa2 pun, game biarlah menarik dan terbaik. Keputusan perlawanan perkara kedua sbb PERAK kena berlawan dgn player bintang. Susah utk menang ..... tp, LAWAN TETAP LAWAN. Akhir kata utk THE BOS GAURUS, KEJOR YOP SKOR!!!

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. syidi Post author

      Betul. Integrity penting yob. Bolasepak ni sukar diramal. Peranan coach know your enemy. Kaji musuh tu penting. Tahu musuh anda dan you will win in any battle. Plus know yourself 1st.

      Likes(0)Dislikes(0)
      1. YB

        Kalau dah lineup ceroi pun payah nak bubuh sape.. coach JDT pening jugak nak letak sape striker.. import Argentina tu Gabriel, Safee Sali, Amri Yahya dan Mat Youh.. perghhhh... Forward pun serabut nak letaj sape..

        Likes(0)Dislikes(0)
  6. haemo

    pd teman..utk menang dlm perlawanan 1st liga n jmpe plak team yang btul2 wat persiapan dr segi player sampai la ke stadium yang di upgrade mmg SUSAH..teman bleh katekn JDT ni menang malu kalah pun malu..tp sebagai anak Perak teman doakan kejayaan bolasepak negeri teman..

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. YB

      Menang deme menganjing kita ler yop..apa yg nak malukan.. kot kalah ler deme malu besor.. paling tidak perak kena draw kat sana.. tu pon da cukup bagus.. realistik base on statistik.

      Likes(0)Dislikes(0)
  7. YB

    Rasa2 dalam lineup perak tu nama sape yang kalau org ramai baca bole angkat kening skit? Hardi? Sblm ni dia main team mana? Kome tau ke? Zayar Win? Bukan le player paling best dalam Myanmar, bergelut dgn fitnest jugak.. Nasir? Budak ini ada potensi bole melonjak..tapi bukan utk 90 minit punya game.. yg lain sape? Cuba kome baca lineup JDT 1 sape? Bukan takat terangkat kening.. meleleh ayor lior tak basi2 nengoknya wehhh... adehhh.. sedih

    Likes(0)Dislikes(0)
  8. haemo

    menang malu sbb lawan ngan team yg xde bintang...kalah pun malu sbb lawan ngan team yg takde bintang..sek menengah vs sek rendah..setaraf x?hahahaha......line up teman tgk nor hazrul n hardi jaafar teman bleh angkat kening ckit...sbb nye mase friendly aritu hardi x main mmg game x hidup.ble die dmasukkn baru nmpk corak game tu berubah mybe sbb pengalaman..nor hazrul free kick die makin mantap..slalu on target..jarang bola kelaut.yg lain2...hmmmm tgk la live nanti..kalu teman kabo pun bkan korng kenai pun...hahahaha....

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. YB

      Yop.. malu sbb lawan takde bintang tu tak relevan..bukan salah JDT yg lineup Perak ceroi.. dah management yg hampeh!!! Kome bawak team bebudak lawan team Pro pastu takkan nak kome ejek deme kate Menang dgn budak bole ler... ater kita yg gatai duduk dalam liga Pro bawak bebudak main pasai apa? Harap perbetoikan perspektif mike yg terkeluor dr lunas2 realiti.. muhahaha

      Likes(0)Dislikes(0)
  9. ihsan

    di atas kertas, jdt punyai segala kelebihan...deme ada ramai pemain bintang, dan pemain mahal2...perak pemain biasa2 je..tak hebat pun.....tapi mcm biasa, takkan kita nak menyerah dengan mudah..sebab semangat juang kental ler, menyaksikan perak pernah menjadi gergasi bolasepak tempatan dari tahun 1998 hingga 2008 dan juger tidak pernah jatuh divisyen..hehe

    Likes(0)Dislikes(0)
  10. ihsan

    kesebelasan kemungkinan

    8 Shahrizal Saad - 20 Zelemir Terkes

    10 Hardi Jaafar (C) - 13 Ahmad Shukri - 7 Kyaw Zayar Win - 19 Mohd Norhazrul

    25 Azmeer Yusof - 5 Mohd Syamil - 23 Martin Kafando - 17 Tuah Iskandar

    22 Mohd Norhaziq

    Likes(0)Dislikes(0)
  11. ihsan

    insyallah abg YB the webmaster, perak akan kekal dalam liga utama kebangsaan pada masa yg akan datang..tapi nak jadi champion, perak perlukan masa membentuk pasukan yg digeruni..long way to go, for perak.... :-)

    Likes(0)Dislikes(0)
  12. ihsan

    kesebelasan kemungkinan Johor DArul Takzim

    Mat Youh - L Figueora - Amri Yahyah
    Nazrin Nawi - Pablo Aimar - Safiq Rahim
    Fadhli Shas - Bhaihaki Khaizan - Aidil Zafuan - Mahali Jasuli
    Norazlan Razali

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. YB

      Perghhhhhh.... lineup memang tak tido malam coach Burn memiorkan... itu deme siap bole reserve Safee Sali, Nurul Roya, Asrarudin Putra, Amirul Hadi, Irfan Fazail, Shakir Shaari dgn Hariss Harun.. adoii.. bole buat satu team lagi wehhh.. reserved deme pon pijor nengoknya..

      Likes(0)Dislikes(0)
  13. haemo

    ape nak wat yb...tu yg mampu deme buat..teman komen sebab nak sedapkn ati teman ni je ha..korang2nye kalu kalah pun kiter tau yg main ni anak2 negeri yang baru nak up...cume jgn tumpo ke liga premier tahun depan udah le..harap Raja Muda Perak beralih la minat tu ke Bola Sepak..hahahaha...teman tgk lineup JDT ngan Perak yg ihsan bg tu cam bleh tanding je..takde hal la tu..ahahaha..

    Likes(0)Dislikes(0)
  14. Jaji

    Malam esuk rasanya teman akan ngetor nengok Perak kita bertemu dengan Johor DT. Bukannya apa, teman takut diaibkan oleh JDT dengan jaringan yang besor. Deme ada bintang-bintang yang hebat sedangkan kita tak ada langsung bintang. Harapkan semangat melawan yang berkobar-kobar aja. Tapi nun jauh di lubuk hati, teman masih menaruh harapan yang Perak akan berjaya menyekat amukan JDT dan mengikat deme dengan keputusa seri. Allah sentiasa bersama dengan mereka yang dihina (Hasbul kata kita menjadi pasukan belasahan).

    Likes(0)Dislikes(0)
  15. razlan

    Menang alhamdulillah, seri alhamdulillah, kalah pun teman ucap alhamdulillah. Tak mengharap apa2 kecuali 11+3 yg masuk padang malam ni berjuang habis2an dan main 100% ikut kemampuan sebenar

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.