Umum | Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan 1434H / 2013 M

Ramadhan SDN 2013

Likes(0)Dislikes(0)
This entry was posted in Umum and tagged , on by .

About syidi_black

Anak Jati Perak Yang Ingin Berjasa. Perak Adalah Tempat Tumpah Darahku, Bumi Kg Permatang Raja menjadi Saksi Kelahiran ku. Kini Aku merantau ke Segenap Bumi Malaysia membawa Diri Mencari Rezeki Untuk Sesuap Nasi Tanpa Melupakan Siapa Diri dan Dari mana Asal-Usulku. Bumi Perak Darul Ridzuan Tetap Aku Kenang Sampai Mati dan Aku sentiasa merinduinya Tika diperantauan.

2 thoughts on “Umum | Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan 1434H / 2013 M

  1. syidi Post author

    Salam Ramadhan Karem. Bulan rahmat bulan keampunan telah tiba lagi. Alhamdulillah kita dipertemukan kembali dengan Ramadhan kali ini dikala ramai sahabat handai saudara mara yang tidak sempat bertemu bulan rahmat ini untuk ke sekian kalinya.

    Bulan yang digandakan segala amalan, atau dalam erti kata mudah bulan BONUS yang setiap amalan sunat digandakan pahala, jadi teman mengingatkan diri teman dan mengajak sahabat2 SDN gunakan peluang ini untuk beramal ibadat, dan apa yang penting laksanakan ibadat secara istiqamah biarpun hanya ibadat yang biasa daripada melakukan secara kuantitif tetapi sekadar hangat2 tahi ayam.

    Jom kita imarah kan bulan ini. Jom , kalau tak rugi. Tahun depan belum pasti kita jumpe lagi dengan ramadhan. Ahlan Wasahlan. Doakan semoga kita sihat walafiat dan diberikan kekuatan rohani dan jasmani untuk menjalani ibadah puasa dan ibadah lain In Sha Allah.

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.