Liga Super 2013 | Perak vs Kelantan (preview)

Astro Liga Super 2013

Astro Liga Super 2013

Selasa, 2 Julai 2013
8.45 malam
Stadium Perak , Ipoh

Rekod 5 Perlawanan Terakhir Perak:

1. Perak (2) vs Negeri Sembilan (1) – Menang

2. Selangor(1) vs Perak (1) – Seri

3. Perak (1) vs Terengganu (3) – Kalah

4. Pahang (1) vs Perak (2) – Menang

5. Perak (1) vs Lions XII (1) – Seri

Rekod 5 Perlawanan Terakhir Kelantan :

1. Negeri Sembilan (0) vs Kelantan (3) – Menang

2. Kelantan (1) vs Selangor (1) – Seri

3. Darul Takzim (2) vs Kelantan (0) – Kalah

4. Terengganu (0) vs Kelantan (4) – Menang

5. Kelantan (2) vs Pahang (0) – Menang

Apa kata anda untuk perlawanan seterusnya? Adakah kekuatan kedua-dua pasukan seimbang berdasarkan rekod-rekod di atas?

Kongsikan analisis atau apa sahaja pandangan anda. Nyatakan segalanya di sini. Terima Kasih.

Likes(1)Dislikes(0)
This entry was posted in Liga Super 2013 and tagged , on by .

About syidi_black

Anak Jati Perak Yang Ingin Berjasa. Perak Adalah Tempat Tumpah Darahku, Bumi Kg Permatang Raja menjadi Saksi Kelahiran ku. Kini Aku merantau ke Segenap Bumi Malaysia membawa Diri Mencari Rezeki Untuk Sesuap Nasi Tanpa Melupakan Siapa Diri dan Dari mana Asal-Usulku. Bumi Perak Darul Ridzuan Tetap Aku Kenang Sampai Mati dan Aku sentiasa merinduinya Tika diperantauan.

20 thoughts on “Liga Super 2013 | Perak vs Kelantan (preview)

  1. YB

    waaaa... format baru cara menulis artikel neh... pehh ikut stail espn dah neh blom apa2 main analisis jek. Terbaek laa abam syidi!!! apapon input mengkome diperlukan disini. Jangan merapu tak tentu hala jek nanti ada orang yang memantau tu marah plak. Okeh... satu je baris ayat dari teman skang neh... MARILAH TEAM MANA PON PERAK PASTI TAK AKAN TEWAS!!! huhuhu ( ayat diciplak serta digubah dari kata2 angkuh lagi poyo Abam Syidi tempohari)

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. helmirizal

    5 perlawanan terakhir

    menang ---->seri ----->kalah

    menang ---->seri ----->?????

    adakah turutan ini akan berterusan????pandangan teman perak ada kelebihan sebab kelantan mungkin kepenatan selepas aksi final sabtu nie, perak perlu guna sebaik mungkin peluang ini untuk 3 mata penting

    barisan kemungkinan

    farizal marlias
    hisyamudin
    rafael
    nor hazrul
    thirumurugan
    yoganathan
    sivakumar
    yong kong young
    rafiuddin
    paulo rangel
    azlan

    keputusan penuh perak 2-0 kelantan

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. helmirizal

    perlawanan terakhir liga super 2013 di ipoh..moh ramai-ramai ke stadium

    kalau pengadil tak bagus boleh tempur dengan FRU lagi...yeahhh

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. eg

    waaahhhh...... betuilahh YB. Artikel abam syidi kali ni nampak uptodate la. Ini kerja jenis orang berpikio ni. Pikio macammana tak nak pening kepala hotak buat artikel....he....he....he. Sebaris ayat komen teman perak/kelantan: kalau Kelantan menang piala Fa, mungkin Perak menang/seri tapi kalau kalah, alamat farizal marlias tak menang tangan le. silap2 paolo pun main defend. kah..kah..kah...

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. YB

      Kah kah kah... ada betoi jugak telahan mike tu yop.. gamak kalau menang FA Cup deme enjoy ler joli sampai lebam pastu lingkup lawan Perak pun takde sape nak marah.. tapi kot haup mau deme mengamuk macam tak cukup padang nak larik... hahahaha.. jaga2 cik salmah... jaga jaga... (sarip dol samseng kampung dusun)

      Likes(0)Dislikes(0)
  5. anip

    Dua perlawanan sahaja lagi dan menang atau kalah hatta seri sekali pun sememangnya apa yang diharapkan adalah kesungguhan para pemain bukan kepura-puraan yang jelas di mata, sakit di hati.

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. YB

      Mike jgn sebarang ckp anip.. player dah main bersungguh2 sampai nak tercabot palang tu kena bola tapi takmau masok jugak.. ater camne??? Kome bole komplen apa saje tapi yang berhempas pulas bermain (memain) tu kami... - luahan dari player simpanan yg ada nama dalam list MUNGKIN akan diturunkan... hahaha

      Likes(0)Dislikes(0)
  6. syidi Post author

    Salam SDN . Kalau dikira atas kertas memang ke laut Perak nanti, cuma tak pasti samada ke Kuala Sepetang atau Pulau Pangkor. Tapi pada hemat teman selaku penulis skrip drama radio 3 Ipoh yang bertajuk ' Nasib ku di hujung jari kome', berpendapat Perak akan kutip mata yang diidamkan dan akan menang dengan Champion FA Cup 2013 ni.

    Kenapa? Sebab nya banyak, nak tau PM teman, hehe. Alasan lojiknya mudah je. Ikut rekod yang lepas2, mana2 tim yang baru menang cup mesti kalah dalam perlawanan berikutnya. Mudahnye teman analyse siot je kan? Tapi secara fizikal analyse nye pulak, player kelate conform fitness deme tinggal 70 atau 80 percent je. Itu pun kalau cukup le, kalau yang memang tak ckup tu memang akan off form la main nanti.

    Bojan Hodak kalau dia alert bende2 ni conform dia akan turunkan barisan kedua nya untuk top up tenaga pasukan nya. Pemain simpanan sure akan dipergunakan kerana sebelum ni pun deme memang amalkan sistem rotation player. Untuk kekang kelate mudah je, jangan ikut ryhtm deme. Mantapkan tengah, kalau deme main 2 orang midfield, kita main 3. Banyakkan serangan from the flankers. Gunakan set pieces sebaiknya terutama sepakan sudut. Azraai jangan pisahkan Azlan Dengan Paolo, jangan pecahkan set yang menang dengan Pahang dan seri dengan Lions tu hari.

    In Sha Allah, 3 mata milik Perak.

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. YB

      Panjang beno ulasan macam nak interview koje jek.. ringkas dan padat gini caranya... "Perak akan menumbangkan Kelantan 2 gol tanpa balas atas arahan bookie... ehh kepenatan... full stop!!! hahahaha.. larikk..

      Likes(0)Dislikes(0)
  7. Jaji

    Pada pendapat teman yang tak berapa ceghodek ni, Kelantan kini sedang merayakan kemenangan yang baru saja dicapai dengan mengalahkan Johor DT dalam Piala FA pada 29 Jun yang lalu. Bahang ingke deme masih lagi bermain dalam benak masing-masing pemain. Kata deme, "Johor DT yang penuh dengan bintang lagikan boleh ditumbangkan, inikan pula Perak yang pasukan entah apa-apa, lagi le senang diratah". Dalam ertikata lain, deme memandang rendah terhadap keupayaan Perak. Masa ni le pasukan Perak harus membuktikan kebolehan deme menumbangkan sang juara atau sang gergasi. Bior le deme memandang rendah pada kita, tapi kita tetap kita - sebuah pasukan kerdil yang tak punya nama tapi boleh mengalahkan sebuah pasukan yang kuat seperti Kelantan. Kalau nak dikira, pasukan Lion XII lagi le kuat berbanding Kelantan. Itu pun Perak hampir-hampir mengalahkan Lion di Ipoh pada 25 Jun yang baru lalu. Ayoh Perak buktikan kejantanan kome untuk membenam Kelantan pulak kali ini.

    Likes(0)Dislikes(0)
  8. helmirizal

    juara piala fa 2013? takde kisah pon...perak akan tempur habis-habisan

    pemain kelantan mungkin turun dalam keadaan kurang cergas nanti...perak harus gunakan peluang ini untuk 3 mata..bahagian tengah harus diperketatkan untuk halang kelantan..

    coach dan pemain perak rasanya tengok perlawanan antara kelantan dengan JDT sabtu lalu...arap percaturan strategi untuk kekang kelantan untuk bawa pulang mata dari ipoh esok

    jangan bior deme terus raikan kemenangan piala fa lalu, tangguhkan sekejap kegembiraan deme to hehehe

    insyallah 3 mata milik perak..moh gegar stadium perak esok...show to them we are famous

    Likes(0)Dislikes(0)
  9. eg

    Baguihhh la kome ni confident Perak menang malam sok ni. Untuk membolehkan kelantan tetap memberi saingan, mungkin kebanyakan pemain simpanan deme akan bermain. Sebab pemain utama dikhuatiri tak ada semangat nak main. Perak dah tentu akan menurunkan kesebelasan terbaik punya. Bayangkan kalau kelantan menang jugak sok, agak-agak Perak level mana ye yop?? Sama-sama kita tunggu.

    Likes(0)Dislikes(0)
  10. YB

    ceh.. mengkome ni memandang rendah keupayaan Perak secara membuta tuli jek, teman dipahamkan oleh salah seorang sahabat dalam sdn ni aritu selepas kemasukan Paolo Abdul ehh.. Rangel... prestasi Perak mencanak2 hinggakan pada suatu perlawanan test rahsia antara Perak menentang Barcalona berkesudahan tewas 2 gol ajer. Kalau mengkome tak caya bole cuba install game league manager terbaru di pasaran dan test camne, Teman pon takjub dengornyer... huhuhu

    Likes(0)Dislikes(0)
  11. chuck

    Salam..

    Analisis teman mudahjer..Sekuat-gagah manapun season TRW tu,datang Kipoh HAUb jugak.Kalo X,Masakan jaman treble deme dulu kena penangan hatrik JALI.So,TRW mmg Xde rekod baik bertemu Perak.PERAK MENANG 4-0.ok??JANGAN BANGKANG!!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  12. helmirizal

    control bahagian tengah....kawal sehabis mungkin piya....kalau perak berjaya control bahagian tengah kelantan susah nak buat serangan

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.