Undian | Siapakah Pemain-Pemain Perak Pilihan Anda Untuk Musim 2013?

perakfa.jpg

Baru-baru ini PAFA memberi bayangan bahawa 50% daripada skuad sedia ada bakal disingkirkan. Siapa? Setakat ini kita masih tertanya-tanya dan ada rumor mengatakan pemain ini dan pemain itu.

Tetapi itu semua masih kabur dan tidak rasmi. Jadi Pihak SDN inginkan pandangan anda sambil mengundi siapa pemain Perak yang ada ketika ini menjadi pilihan anda. Sudah semestinya anda memiliki pandangan berbeza ke atas setiap pemain ketika ini setelah semusim berlalu. Jadi, nyatakan pilihan anda dan SDN mengalu-alukan pandangan anda tentang Skuad Impian 2013 anda. Di bawah, SDN senarai 22 daripada 24 pemain Skuad Utama Perak 2012, ini kerana 2 lagi pemain hampir pasti meninggalkan Perak samada bersara atau dikeluarkan akibat kecederaan.

Anda hanya dibenarkan mengundi satu daripada dua jawapan dan setiap ahli hanya boleh undi sekali. Anda boleh klik pilihan antara dua di bawah nama setiap pemain. Nyatakan Pilihan anda :

Khairul Amri Salehuddin(GK)

  • Kekalkan (94% Votes)
  • Disingkirkan (6% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Mohd Nasril Nourdin (GK)

  • Kekalkan (16% Votes)
  • Disingkirkan (84% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Kamarul Effendi Abd Rahim(GK)

  • Kekalkan (35% Votes)
  • Disingkirkan (65% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

K Nanthakumar (Def)

  • Kekalkan (16% Votes)
  • Disingkirkan (84% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Muhd Sharom Abd Kalam (Def)

  • Kekalkan (94% Votes)
  • Disingkirkan (6% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Khairi Zainuddin (Def)

  • Kekalkan (28% Votes)
  • Disingkirkan (72% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Mohd Nasir Basiruddin (Def)

  • Kekalkan (82% Votes)
  • Disingkirkan (18% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Mohd Syazwan Roslan (Def)

  • Kekalkan (65% Votes)
  • Disingkirkan (35% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Mohd Noorhazrul Mustafa (Def)

  • Kekalkan (88% Votes)
  • Disingkirkan (12% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Mohd Hishamuddin Shaari (Def)

  • Kekalkan (88% Votes)
  • Disingkirkan (12% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Sharulnizam Mustapa (MF)(KP)

  • Kekalkan (33% Votes)
  • Disingkirkan (67% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Wan Hossen Wan Abd Ghani (MF)

  • Kekalkan (38% Votes)
  • Disingkirkan (62% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Mohd Nazri Kamal (MF)

  • Kekalkan (65% Votes)
  • Disingkirkan (35% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Isma Alif Mohd Salim (MF)

  • Kekalkan (59% Votes)
  • Disingkirkan (41% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Mohd Rafiuddin Roddin (MF)

  • Kekalkan (94% Votes)
  • Disingkirkan (6% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Fahrul Razi Kamaruddin (MF)

  • Kekalkan (82% Votes)
  • Disingkirkan (18% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Mohd Khalis Ibrahim (MF)

  • Kekalkan (41% Votes)
  • Disingkirkan (59% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Mohd Failee Ghazli (FW)

  • Kekalkan (76% Votes)
  • Disingkirkan (24% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Akmal Rizal Ahmad Rakhli (FW)

  • Kekalkan (11% Votes)
  • Disingkirkan (89% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Mohd Syafiq Jamal (FW)

  • Kekalkan (47% Votes)
  • Disingkirkan (53% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Mohd Fazrul Hazli Khadri (MF)

  • Kekalkan (71% Votes)
  • Disingkirkan (29% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Albert Dominique Ebosse' Bodjongo Dika (FW)

  • Kekalkan (39% Votes)
  • Disingkirkan (61% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Michal Kubala (MF)

  • Kekalkan (39% Votes)
  • Disingkirkan (61% Votes)

% Voters Result

Loading ... Loading ...

Likes(1)Dislikes(0)
This entry was posted in Liga Super 2013, Umum and tagged , on by .

About syidi

Anak Jati Perak Yang Ingin Berjasa. Perak Adalah Tempat Tumpah Darahku, Bumi Kg Permatang Raja menjadi Saksi Kelahiran ku. Kini Aku merantau ke Segenap Bumi Malaysia membawa Diri Mencari Rezeki Untuk Sesuap Nasi Tanpa Melupakan Siapa Diri dan Dari mana Asal-Usulku. Bumi Perak Darul Ridzuan Tetap Aku Kenang Sampai Mati dan Aku sentiasa merinduinya Tika diperantauan.

35 thoughts on “Undian | Siapakah Pemain-Pemain Perak Pilihan Anda Untuk Musim 2013?

  1. Raul hashim

    salam..perak perlu mengambil faiz subri (t.team), badrol bakhtiar (kedah), muslim ahmad (tganu), sabree abu (kedah)..yang lain guna sahaja player piala presiden seperti yang saya bagi cadangan di artikel dahulu..sekian

    Likes(1)Dislikes(0)
  2. helmirizal

    dikhabarkan perak akan membawa masuk 8 muka baru ke dalam pasukan antara nama besar yang hangat diperkatakan adalah hadi yahya (terengganu), sabree abu (kedah), shafiq rahim & amirulhadi (selangor)..

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. syidi Post author

    Salam.

    PAFA ni kadang-kadang entah apa-apa selection dia. Kalau nak ambik make sure yang diambil tu komited dengan team bukan sekadar nak main je. PAFA perlu tegas terutama dalam kontrak yang players tandatangan tu.

    Biar tukar2 player kerap tak pe sampai dapat yang betul2 baik. Jangan lupe budak2 piala presiden. Kenal pasti mana intan mana kaca. Jangan terbuang intan pulak nanti menyesal tak sudah.

    Amirul Hadi tak payah lah. Turun naik prestasinya, baik lagi si Solihin Kandasian tu atau budak kecik tu.

    Kalau sanggup melabur dan bersabar, didik yang geng piala presiden. Takut penyokong pulak merajuk sementara diorang nak mantap, jadi macam Pahang dulu.

    Apa2 pun, jangan cipta sejarah pelik2, Perak jatuh ke Liga Perdana 2014. Negara lain sibuk ke Piala Dunia Brazil 2014 kita pi Liga Perdana

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. saidin

    satu saja cadangan dari teman

    dimana pihak pengurusan perlu mengikut sistem yang dilaksanakan oleh pihak persatuan bola sepak profesional kat luar sana,dimana pemain pemain perlu menjalani medical check up untuk memastikan mereka yang bakal dipilih untuk menyarung jersi pasukan berada dalam keadaan sihat sepenuhnya tanpa sebarang kecederaan,

    juga harus menjalani pemeriksaan stamina agar sudah bersiap sedia sepenuhnya agar apabila dalam sesi pemilihan pemain pemain tersebut akan dapat mempamerkan aksi persembahan yang sepatutnya dengan gaji bakal ditawarkan,kerana bukan lagi alasan pasukan atau pemain lambat panas. maka sukar untuk menunjukkan prestasi yang sewajibnya.

    Likes(0)Dislikes(0)
      1. saidin

        maksud teman...lakukannya sebelum sain kontrak dengan pasukan Perak,ini bagi memastikan tahap kecergasan setiap pemain berada dilandasan yang lurus.

        maka jurulatih bolehlah terus melaksanakan apa apa yang dirancang.jangan kerana pemain yang bakal hadir itu kerana ada nama dipersada liga kolot ini,terus sain kontrak tanpa perlu memantau dari segi performance dan stamina.

        Likes(0)Dislikes(0)
  5. eg

    Aku setuju dengan saidin. Hantarlah semua pegawai PAFA berguru ke kelab Barca @ MU @ M city. Tapi kalau ego tinggi dan rasa kita boleh urus lebih baik pun payah jugak.

    Satu lagi cadangan aku. Bukan saja pemain yang perlu dirombak, panel pemilihan pemain jugak perlu di rombak. Untuk musim 2013 ni. Biarlah panel pemilih terdiri dari bekas-bekas pemain yang hebat. Kita ada azizol abu hanifah (mf), p ravindran, nizam adzha, syamsul saad dan jemput orang luar. Mereka ni kena duduk semeja berbincang dengan coach, player yang camna nak pilih. Buat ad hoc basis je.
    Dan lagi cantik kalau ada wakil dari seladang.net. yang mewakili semua pandangan ahli seladang.net.

    Admin tolong komen ckit.

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. syidi Post author

      Cadangan yang baik. Kalau untuk panggil pakar yang berpengalaman seperti yang disebutkan memang bagus dan bernas, tapi kalau untuk minta kebenaran SDN sebagai wakil penyokong mungkin kita boleh minta bantuan pihak Seladang Fan Club mewakilkan kita kerana mereka adalah Kelab berdaftar. Seladang.net hanyalah platform untuk para penyokong suarakan pandangan.

      Likes(0)Dislikes(0)
  6. zizou85

    Perak ni seperti LA Galaxy plak..player bintang yang bersara dan off form akan diambil..

    Tapi xpela..klu dapat top 3 dan at least menang 1 piala pun dah cukup baik ..

    ramai player yg bagus ygb bley dipancing. Faiz Subri dan Muslim Ahmad bagus sgt klu Perak dapat.

    Amirul Hadi dan Hadi Yahya dgrnya dipancing Perak, masih muda dan masih bley pamer kemampuan sebenar..

    Shukor Jusoh juga player yang mempunyai pengalaman luas bsama HM...

    ramai player Perak yang harus disingkir berikutan aksi longlai dan jrang bermain :
    K.Efendi, Akmal Rizal, Failee, Shafiq Jamal, Fahrul Razi, Isma Alif,

    manakala pemain yang aksinya kurang konsisten jg harus difikirkan sama ada kekal atau buang :
    Fazrul Hazli, Nasril, Rafiuddin

    Pemain yg harus diketengahkan : NUrridzuan dan Kenny Pall Raj

    Kubala dgrnya dpt offer lebih baik..sbb tu aksinya longlai di Piala Malaysia. Bojonggo bukan striker tulen, jd teman x bape gemor...bio Caceres lagi, wpun x baguih tp ttp skor 20 bijik jgk..

    Likes(0)Dislikes(0)
  7. chuck

    Assalamualaikum w.b.t

    Berikut senarai pemaian yang WAJAR PAFA ambil perhatian

    Keeper :
    1.Nasril Nordin
    2.Kairul Amri
    3.Keeper president Perak

    Def :
    1.Hisyamuddin
    2.Shahrom Kalam
    3.Azmeer Yusof-Pos Malaysia/Loan N9
    4.Syazwan Roslan
    5.Nor Hazrul
    6.Nasir
    7.Sabree Abu-Kedah
    8.Adik Shahrizal saad-HM(A)

    Mid :
    1.Fazrul Hazli
    2.Fahrul Razi
    3.Nuridzuan-President
    4.Wan Hossen
    5.Hafiz bdk sitiawan-PAHANG
    6.Kenny Palraj-President
    7.Nazri Kamal
    8.President/Import or mana2 player yg berpewatakan"DOG FiGTER"aka GATUSO...

    Striker
    1.RUK
    2.Failee Ghazali
    3.Mohd asyraf-President
    4.Shahrizal saad

    TOTAL 23 orang...

    Head Coach:WAJIB IMPORT yg more experience!!!!bukan setakat diasia tp seluruh dunia...ITU SYARAT WAJIBNYA.

    Sekian.terima kasih.

    Berdasarkan senarai pemain diatas,teman beranggapan pencapaian mengikut cup adalah spt berikut:

    2013-MSL - Pertengahan liga/top 6
    Piala FA - QF
    Piala Malaysia -QF

    2014 MSL - TOP 4
    Piala FA - QF/SF
    Piala Malaysia - QF/SF

    2015-2020- MSL - Top 2
    Piala FA - SF/Final
    Piala Malaysia - SF/Final

    Bukan pandang setakat apa yg ada dekat tembok/dinding tujer..tapi pandang apa yg ada disebalik tembok tue wahai pengurusan PAFA OIIIIII!!!!!

    buat satu target 3-5-10 tahun kehadapan kemana halatuju dan pencapaian pasukan utama dan pelapis2!!!!

    Bingai punya pengurus sediada kini!!!

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. zizou85

      mike mmg pengikut Perak yg setia sbb tau byk mengenai skuad Yob..teman setuju tp harap perak dpt pancing 3-4 pemain bintang serta 2 import berkualiti..

      klau nak ikutkan prestasi no 4 byk dibantu dgn prestasi tidak menentu dan isu dalaman pasukan Terengganu dan N.S yg lebih baik dari segi kualiti pemain mereka..

      Likes(0)Dislikes(0)
      1. syidi Post author

        Setuju Chuck. Tapi Nasril tak payah la.. RUK pun patut kembali dan diberi peluang disamping pemain-pemain muda yang kita ada.

        PAFA setakat ni buat perancangan jangka pendek. Jangka panjang so far tak nampak pun, lepas tu gelabah...

        Likes(0)Dislikes(0)
        1. chuck

          rasanya deme dh cadang2 nak buat plan jangka panjang ckit dgn meng"Xtandkan"lagi hayat setiap AJK dalam kongres.kononya dari 2tahun nak dipanjangkan ke 3 tahun.Knonya nak diselaraskan dgn ruled sediada FAM utk setiap gabungan negeri.akey deme nak duduk & Kekal lagi dalam majlis tertinggi PAFA la tue..

          Likes(0)Dislikes(0)
        2. chuck

          nasril tu teman buat tukun aka "TAGAN" jer and lead utk keeper jer.Dah Xde lagi yg layak.KE memang tak sior teman.1st 11 Khairul Amri.2nd nasril or keeper president..tp kalo ade keeper muda yang boleh diketengahkan lagi teman setuju jer yob..

          Likes(0)Dislikes(0)
  8. Jasbisa

    salam semua, sebelum PAFA bercakap pasal rombakan para pemain, pihak pengurusan PAFA lah yang terlebih dahulu dirombak besar-besaran. Kejayaan dan kegagalan sesebuah pasukan atau organisasi terletak kepada kebijaksanaan dan efisiennya top management tersebut. Seperti ikan, busuknya bermula dari kepala. Justeru, sebelum menuding jari dan menyalahkan head coach dan pemain semata-mata adalah unfair. PAFA perlu terima dgn hati terbuka tentang kelemahan mereka. Lihat saja pengurusan KAFA, lihat pencapaian pasukan mereka. Cuba bandingkan PAFA dan KAFA, bandingkan pencapaian pasukan Perak dan Kelantan. Tak perlu lagi saya beri contoh club luar negara ie. MU, Barca etc. Renungilah pandangan dari peminat setia yob ini yang tidak jemu-jemu memberi komen dan sokongan terhadap pasukan Perak. Tidak salah mengkritik untuk kebaikan bersama. Kami rindukan zaman kegemilangan Azizol, kami mahu lihat kelibat import sehebat Repasi...

    Likes(0)Dislikes(0)
  9. Jasbisa

    kekalkan pemain2 muda. Cepat2 sambar bekas pemain Terengganu. Ramai pemain yang bagus2.. untuk isi tempat Shahrulnizam Mustafa, Nasril Nordin, Nanthakumar etc.

    Likes(0)Dislikes(0)
  10. Jasbisa

    Musim 2013, kami mahu lihat kapten baru pasukan Perak. Kapten sekarang adalah kapten yang paling buruk prestasinya yang dimiliki Perak. Perak sering melahirkan pemain midfield atau arkitek yang berbakat ie. Azizol, Zaidi Napiah, Azrul Amri Borhan, Bakar Fadzim, Roefandi dan ramai lagi yg tak sempat nak disebut di sini..

    Likes(0)Dislikes(0)
  11. razlan

    Salam,

    Jika benar2 ikhlas ingin mengembalikan zaman kegemilangan Perak, tindakan drastik perlu diambil. Antaranya 'beli' semua pihak pengurusan, jurulatih dan para pemain ATM bagi menggantikan skuad sedia ada.

    Selagi ada pihak yg menggunakan platform PAFA untuk kepentingan peribadi/politik, selagi itulah kita tak akan ke mana.

    Likes(0)Dislikes(0)
      1. chuck

        Tak setuju!!!!

        Ibarat kome nak main kete ler..kalo beli yg dah siang barangni mmg ade untungnya..tapi knowledge Xde n Sakit pening hapahpun Xtau..Apetah lagi nak ngenai barang..ibarat pakai kete pinjam..

        Haaa..begitulah perumpamaanya....
        ------------------------------------------
        settup dari awal la....

        Likes(0)Dislikes(0)
        1. zizou85

          mana ada org pernah buat camni yob razlan. Perak bukan Pasukan Cap Ayam yang tak ada maruah sehingga perlu 'beli' semua player org...

          Pertahankan Maruah Yob. Kita ada anak tempatan dan selebihnya kita cari pemain berbakat dari negeri lain..

          Likes(0)Dislikes(0)
  12. robslam

    Nasihat teman 8 player terengganu yg ditamatkan kontrak tanpa syarat tu tak payah la amik walau sorang pon...deme2 tu ada kes berat, pasal tu ganu lepaskan.. jgn kita jadi biawak idup yop..import dedua buang jejauh, baik amik carlos caceres walau main mcm kayu tapi gol bejebun gak masuk dari negro yg gaya mcm pailang mana tah tp shooting mcm gampang...memanjang ke bulan...ajernya haup kita yop klu gini gayanya..

    PS; jgn lupa pecat sekali pegawai pasukan hat dulu kapten perak tersohor nun, mike yop jadi kontraktor udah le...

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. chuck

      INI TEMAN KABORKAN TEMAN SETUJU BENOR!!!!

      Jangan sesak sangat yob sampai "TAHI"sisa-baki orang nak kome RONYAHkan juga!!!!

      sekian.TQVM

      Likes(0)Dislikes(0)
      1. chuck

        player yg GANU lepaskan tu diakui mmg baguih tapi knp deme sanggup lepaskan gak???Kome Xpayah usha n bandingkan jauh2 ler yob-yong oii..tengok jer apa yg jadi pd Peter James buttler tue udahler...

        Ngaper dri Indon ke sabah n then ke Indon balik pastu ke kelantan n ganu sumer nasibnya Xdan penuh lead 1 season.Samada dia betul2 teruk atau dia yg bernasib MALANG

        Likes(0)Dislikes(0)
  13. Jaji

    Sumber dari Y4E, berikut adalah maklumatnya:

    PAFA di laporkan melakukan rombakan besar-besaran terhadap Pasukan Perak bagi menghadapi saingan Liga Super musim depan (2013):-

    1. 12 orang pemain musim 2012 akan dikekalkan.

    2. Antara nama besar yang digugurkan adalah:-

    2.1 Akmar Rizal
    2.2 K. Nanthakumar
    2.3 Nasril Nourdin
    2.4 Kamarul Effendi
    2.5 Khairi Zainudin
    2.6 Isma Alif
    2.7 Fahrul Razi
    2.8 Syazwan Roslan
    2.9 Fazrul Hazli
    2.10 Khalis Ibrahim
    2.11 Wan Hossein
    2.12 Syafiq Jamal

    3. Nasib dua orang pemain import dan juga Jurulatih import Perak juga dilaporkan tidak akan disambung kontrak mereka.

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. syidi Post author

      Salam. Terima kasih Yob. Menarik tu. Tapi sayang Fazrul Hazli pun ada ura-ura nak digugurkan. Seorang pemain lincah yang tidak kurang hebatnya.

      Likes(0)Dislikes(0)
      1. chuck

        betul tu CD...pada teman Fazrul Hazli tetap ada valuenya dimata teman...diapun ade juga menyumbang GOL untuk Yob..Pada teman,player berikut layak diberi pertimbangan@peluang kedua untuk season 2013:-

        1.Fazrul hazli
        2.Syazwan Roslan
        3.Wan Hossein
        ---------------------------------------------------------------------------

        Likes(0)Dislikes(0)
  14. putra8878

    Barisan impian 2013 teman:
    1.azizon kadir/syed adney(GK)
    2.sabree abu
    3.shahrom kalam
    4.fadly shas
    5.v thirumurugan
    6.Hardi jaafar
    7.sharu nizam
    8.amirul hadi zainal
    9.razali umar
    10.failee
    11.r surendren

    import kekal

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. syidi Post author

      Salam..Tak dinafikan, jika dibayang corak pemain 11 orang ni dikala mereka ditahap terbaik memang superb. Tapi yang No.1 teman kurang setuju. Sebab pada teman Khairul Amri dan Kamarul Effendi tengah meningkat elok diteruskan.

      Hardi Jaafar pula ada karektor memimpin pasukan tapi dah lama dia tak bermain rasanya. Sharulnizam pun lebih kurang sama cuma sikap dia dalam padang teman kurang berkenaan.

      Apa-apa pun teman hormati pendapat mike Putra.

      Likes(0)Dislikes(0)
  15. syidi Post author

    Ini teman punya Line Up Impian 2013:

    GK- Kamarul Effendi/Khairul Amri
    Def-Sharom Kalam
    Def-Hisyamuddin Shaari
    RB-Norhazrul Mustafa
    LB-Nasir Basiruddin

    MF-Safiq Rahim
    MF-Hafiz Kamal
    LM-S Kunalan
    RM-Rofiuddin Roddin

    FW-Razali Umar Kandasamy (bg Chance)
    FW-Import.

    Likes(0)Dislikes(0)
      1. syidi Post author

        S Kunalan ni pada teman dia membuka peluang kepada rakan-rakan. Tu je kelebihan dia, pas tu laju dan bijak bila berdepan pertahanan lawan.

        Likes(0)Dislikes(0)
  16. hyunckel

    salaam,

    perak kena ada 2 midfield power utk musim depan..

    1. ball winner + passing tepat mcm Joe Allen liverpool
    2. creative playmaker mcm Eden Hazard chelsea

    musim ni 2 jenis midfield ni takde dlm team, tu yg takleh score.. dari segi possession control tapi tak ke mana....

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. syidi Post author

      Patutnya dulu kena didik yang muda macam Wan Hossen tu. Bagi peluang ke dia. Ramai dulu, tapi entah apa jadi semua cabut.

      Contoh si Shahrizal Saad dah le, pegi je Johor FC terus naik, siap main Malaysia lagi. Kenapa?

      Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.