Piala Malaysia 2012 | Undian Piala Malaysia 2012

Jadual Perlawanan:

22 Ogos 2012 | Sime Darby FC V Perak

25 Ogos 2012 | Perak V Felda United

28 Ogos 2012 | Negeri Sembilan V Perak

1 September 2012 | Perak V Negeri Sembilan

4 September 2012 | Felda United V Perak

14 September 2012 | Perak V Sime Darby

Suku Akhir:

Suku Akhir 1 – 28 September 2012
Suku Akhir 2 – 5 Oktober 2012

Separuh Akhir:

Separuh Akhir 1 – 8 Oktober 2012
Separuh Akhir 2 – 12 Oktober 2012

Perlawanan Akhir :

20 Oktober 2012

Likes(0)Dislikes(0)

9 thoughts on “Piala Malaysia 2012 | Undian Piala Malaysia 2012

  1. zul_united

    Salam...
    Sekumpulan dengan juara bertahan Piala Malaysia musim lepas dan naib juara Piala FA musim ini. Tiada laluan mudah untuk pasukan Perak walaupun di atas kertas kita mungkin dilihat tidak mempunyai masalah untuk melepasi peringkat kumpulan. Apapun, selamat maju jaya diucapkan kepada seluruh pasukan Perak. Harap kalian semua dapat memberikan yang terbaik untuk kembali membawa trofi Piala Maaysia kembali ke bumi Perak selepas 12 tahun.

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. chuck

    Assalamualaikum w.b.t..

    "Selamat menjalani ibadah pose bagi yang berpose"

    draw semalam boleh dikesan ketirisanya!!!Paling ketara,mengapa format flow suku akhir/quarter final tidak dipresent terlebih dahulu dan mengapa setelah selesai undian kumpulan dibuat baru dinyata dan diterangkan???Misalnya yang berlaku adalah A vs D dan B vs C..macam pelikjer...besenya A vs B & C vs D or A vs C & B vs D.......ikutla nak buat kot manapun Xde salahnya,tapi seelok2nya diberitahu lebih awal sebelum undian dibuat..kan lebih JELAS!!!!

    sekian..

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. syidi Post author

      Yob. Kita ni ibarat timun, deme tu durian. Gasak le macam mane pun, kita yang timun kompom terpenyek.

      Macam ni la Chuck, jangan sakit-sakit kepala mikior, kita ikut je. Bior ahli-ahli majlis tertinggi yang dikatakan tinggi tu buat keje.

      Kite nyokong je. Buat keje kite..ok?

      Likes(0)Dislikes(0)
  3. helmirizal

    perak di goup C bersama dengan juara bertahan piala malaysia dan finalis piala fa sime darby

    saingan dalam group ini dilihat agak sengit juga untuk merebut 2 slot tempat ke suku akhir

    diharap barisan kejurulatihan yang baru dan pemain mampu merealisasikan impian penyokong untuk ke final piala malaysia tahun ini

    udah lama perak tak ke final

    gud luck perak

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.