Friendly Matches | Perak Vs Semen Padang (Preview)

prk-v-semen.JPG

Likes(0)Dislikes(0)
This entry was posted in Umum and tagged , , on by .

About syidi

Anak Jati Perak Yang Ingin Berjasa. Perak Adalah Tempat Tumpah Darahku, Bumi Kg Permatang Raja menjadi Saksi Kelahiran ku. Kini Aku merantau ke Segenap Bumi Malaysia membawa Diri Mencari Rezeki Untuk Sesuap Nasi Tanpa Melupakan Siapa Diri dan Dari mana Asal-Usulku. Bumi Perak Darul Ridzuan Tetap Aku Kenang Sampai Mati dan Aku sentiasa merinduinya Tika diperantauan.

20 thoughts on “Friendly Matches | Perak Vs Semen Padang (Preview)

  1. Spectator

    Lihat gambar ini,terkenang jersi Perak ketika pasukan Perak ditaja oleh Specs.

    Diharapkan perlawanan persahabatan ini diadakan, dapat membantu untuk peningkatan prestasi pemain pemain.Juga mengharapkan barisan pemain simpanan diberi ruang ntuk beraksi.

    Juga mengharapkan corak permainan yang bermutu,agar selruh malaysia dan Indonesia melihat betapa kualitinya pasukan dalam Liga Malaysia.

    Kepada penyokong setia kedua dua pasukan dapat berada distadium bagi memeriahkan suasana perlawanan Persahabatan peringkat antrabangsa julung kalinya melibatkan Astro untuk kedua dua negara.

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. helmirizal

    teman harap perlawanan ini digunakan sebaik mungkin oleh pemain-pemain untuk menimba pengalaman bermain dengan kelab luar..

    harap coach bg peluang semua pemain yang ada untuk bermain nanti

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. Ipohman

    Mentari menyinar menyuluh bumi,
    Indah bersinar terus berseri,
    Semangat "Perak" mekar bersemi,
    Sokongan kami pasti mengiringi...

    Semoga maju jaya, Kejor yop kejor...

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. Mohammad Azlan Gerik

    Gunakan peluang yang ada..utk test semua player...pemain simpanan dan pemain muda sediada...boleh menang game tgk profile Semen Padang

    Likes(0)Dislikes(0)
  5. yeop ahmad

    Pastikan game malam ni digunakan sebaik mungkin untuk lihat performance semua player2 yang perak ada.. pada awok, gem friendly ni keputusan x penting.. menang atau kalah.. tapi tang kalah tu beza satu gol aje la.. kalo lebih2 mane leh.. kite still bawak nama negara disamping maruah negeri kite ni jugak.. haha.. tapi yang plg penting ialah .. mcm mane variety nye taktikal kite.. idea2 baru yg bernas.. persembahan yang baik dari sume pemain yg diberi pluang men.. improvement of passing, crossing bla bla bla..

    good luck perak..

    sekian....

    Likes(0)Dislikes(0)
  6. saidin

    salam...

    Tergamam bila teman tengok game melalui kaca tv,dimana mutu permainan separuh masa yang pertamam melambangkan betapa hancurnya mutu pasukan Perak dari segi taktikal coach serta bakat bakat pemain sedia ada.

    Namun yang masih menghairankan kenapa masih tidak menggunakan tenaga pemain muda seperti Isma alif,Khalis Ibrahim malah terus menggunakan tenaga pemain yang kurang bagus seperti Nasir.

    Jelas kelihatan diseparuh masa yang pertama seolah olah ada unsur unsur sabotaj dari barisan pemain pemain tertentu,dimana waktu itu Khairul Amri penjaga gol muda itu mengawal gawang gol,terlalu longgar malah setiap kali gerakan gerakan dari skuad lawan,barisan barisan tertentu ini membiarkannya tanpa menentang atau tanpa melawan,kesian juga tengok nasib si adik kita (khairul amri).

    Apabila kemasukan penjaga gol kedua Perak iaitu kamarul effendi diseparuh masa kedua,baiklah pula barisan pertahanan pasukan kita bergerak dengan kukuh bertahan dengan hebat ,apa sudah jadi,apa yang tidak kene dna mengapa ianya berlaku.

    Likes(0)Dislikes(0)
  7. Ipohman

    Indah khabar dari berita,
    menunduk layu tersungkur hiba,
    tiada mutu, gaya dan rupa,
    teruskan perjuangan tingkatkan usaha...

    Gemilang tapi tidak dijulang, kejor yop kejor...

    Likes(0)Dislikes(0)
  8. SYJ JUNIOR

    salam..masalah skrg striker takleh nk buat gol.Import br kita adakah akn mngalami nasib yg sama mcm popo.Wlaupn speed ada tp xde hasil xguna gak.Defend lak asyik lepas bola senang.Menjatuhkn moral team n peminat.Rindu zaman kegemilangan perak.Ape2 pn selamat maju jaya.Msh ada peluang.

    Likes(0)Dislikes(0)
  9. yazid

    kekalahan ini sepatutnya di jadikan benchmark untuk kita nilai
    kelemahan dan kekuatan pasukan kita.Lihat tahap fizikal dan stamina player kita,adakah ianya cukup agresif?zaman 90an dan awal 2000 player perak semuanya PANTAS,RAJIN,BIJAK dan memiliki ciri2 player profesional...dimanakah semua ciri yang kita pernah ada dulu...saya sbgai anak jati perak nak tengok pasukan PERAK yang mcm dulu...permainan yang enjoy and still can win the game....yang penting kerjasama semua pihak...KEJOR YOP KEJOR...tp jgn kejor nombor yang belakang kita KEJOR no yang paling depan...NO 1...

    Likes(0)Dislikes(0)
  10. yeop ahmad

    salam..

    segan lak awok semalam bile fikirkan yg gem semalam tuh satu indon tengok.. live lagi tuh.. ntah2 muke awok pun ade kot dalam tv org2 indon sebab waktu kameraman gi pusing keliling track amik gambar penonton.. die ade aim gak le kat area awok duduk.. hahaha..

    pape pun perak terus kan perjuangan.. awok still yakin ngn bodjongo sebagai striker perak.. just formation 4-5-1 cikgu jan x sesuai asenye tuk die berfungsi sebagai penjaring gol..

    teruskan usaha wahai team perak.. tinggi kan lagi skill2 mu wahai player2 tempatan perak.. bia same par ngn import.. baru korang leh bekerjasame ngn bek..

    malas taip byk2.. gudluck ajelah perak fa...

    sekian..

    Likes(0)Dislikes(0)
  11. hyunckel

    Jgn terlalu beri harapan pada pasukan Perak musim ni.. awal2 menang tu nasib je... selagi tiada taktik yang bervariasi amat mudah pihak lawan mematahkan strategi pasukan.. perlu suntik pemain2 baru untuk memantapkan pasukan.. sebagai contoh, tgk pasukan kedah yg berjaya keluar dari kelompok bawahan dgn taktik2 baru dan segar...

    Likes(0)Dislikes(0)
  12. helmirizal

    tewas 2-0

    tak terkilan sangat atas kekalahan ini sebab hanyalah sekadar perlawanan persahabatan

    separuh pertama perlawanan teman lihat sangat tidak teratur corak permainan perak sehinggakan semen padang berjaya jaringkan dua gol

    separuh kedua, pemain perak sudah berjaya sesuaikan diri dan berjaya mengekang semen padang dari jaringkan gol, dan mula lakukan serangan ke gol semen padang, byk peluang untuk jaringkan gol namun ketumpulan barisan serangan masih menghantui pasukan perak

    -sayang perak sampai mati-

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.