Liga Super 2011 | Perlis Vs Perak (result)

logo-liga-201.jpg

Rabu, 25 Mei 2011
Stadium Utama, Kangar
8:45 Malam

Perlis 1 – 2 Perak

Perak langkah kanan di Kangar malam semalam dengan berjaya membawa pulang 3 mata berharga. Biarpun di kejutkan dengan jaringan awal separuh masa kedua pada minit ke 49.

Biarpun begitu, anak-anak buah Norizan Bakar ternyata tidak mudah melatah dengan jaringan lawan sebaliknya bangkit dengan jaringan melalui Mohd Shazwan Matthew pada minit ke 65 menjadikan kedudukan 1-1.

Sememangnya sudah diramal, Perak benar-benar inginkan 3 mata penuh untuk perlawanan ini, buktinya Akmal Rizal Rakhli berjaya menjaringkan gol kemenangan Perak dihujung permainan pada minit ke 86 sekali gus meranapkan impian Perlis untuk berkongsi mata dengan Perak.

Likes(0)Dislikes(0)

2 thoughts on “Liga Super 2011 | Perlis Vs Perak (result)

 1. chuck

  Assalamualikum...

  Syabas dan tahniah..teruskan usaha gigih anda dan maintainkan momentum kemenangan kerana Kedah,harimau Muda A dan T-Team terus menghambat kita dari belakang.Pointpun closed sangat.

  untuk game dengan Perlis kemarin,seperti diduga,Perlis akan beroleh gol pembukaan.Alhamdulillah mentaliti player kita masih kuat dan mampu mengasak Perlis.Syukur......

  Likes(0)Dislikes(0)
 2. saidin

  assalamualaikum.......

  Tahniah kepada pemain pemain Pasukan Perak kerana berjaya mengutip 3 mata penuh dalam 2 perlawanan beturut turut demi menyelmatkan pasukan dari dipintas pasukan Kedah ataupun pasukan Harimau muda.

  Dengan ketiadaan Razali umar Kandasamy,tidak bermakna pasukan Perak tidak mampu untuk menjaringkan gol.apa yang membanggakan kali ini,penyerang muda yang pernah disingkirkan oleh skuad piala presiden Selangor musim lepas berjaya membuktikan bahawa beliau adalah emas dalam sesebuah pasukan.Jaringan beliau memang cantik dan mudah mmperdayakan penjaga gol lawan.

  Diharapkan beliau akan lebih kerap diturunkan demi menjadi peganti Razali Umar kandasamy.

  Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.