Razali Bin Umar Kandasamy | Musim 2010

Razali Bin Umar Kandasamy

Nama: Razali Bin Umar Kandasamy

Posisi: Penyerang

No. Jersi: 23

Tarikh Lahir: 5 Ogos 1986

Kontrak Bersama Perak Sehingga: 2011

Pencapaian Terdahulu :

2007

  • Piala Presiden – 33 gol
  • Jumlah – 33 gol

2008  

  • Liga Super – 2 gol
  • Piala Malaysia – 3 gol
  • Piala FA – 3 gol
  • Piala AFC – 1 gol
  • Jumlah – 9 gol

2009

  • Liga Super – 13 gol
  • Piala Malaysia – 5 gol
  • Piala FA – 4 gol
  • Jumlah – 22 gol
Likes(0)Dislikes(0)

12 thoughts on “Razali Bin Umar Kandasamy | Musim 2010

  1. doyan

    kalo aku,Razali atau "Adebayor Perak" nih memang berbaloi untuk Perak tambahkan kontrak n tahniah kerana berjaya jua.
    pemain macam dia nih kengkadang masalah disiplin memang biasa tapi tegur dia elok-elok.dia boleh dengar cakap

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. lee jr

    Salam..

    Razali,teman memang minat gaya permainan beliau.pantas dan tajam ala2 frank seator..cume2 kadang beliau tumpul jugak.mungkin kehilangan fokus barangkali..ape2 pun razali ni kene ade penyerang yang selalu membantu beliau.kadang2 beliau keseorangan untuk membuat serangan.apa2 pun good luck pada beliau.semoga terus menabur bakti untuk pasukan perak dan seterusnya menjadi lagenda perak..Teruskan usaha anda dan target untuk jadi top scorer dalam MSL..

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. seansan

    Satu penghormatan kepada Razali Umar Kandasamy kerana di senaraikan didalam SDN sebagai pemain musim 2010.

    Didalam gambarajah, Razali berjersi kebangsaan bernombor 23. Tapi bukan itu yang kita mahu. Kita mahu displin anda walau apapun pasukan anda berada.

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. paeh93

    Razali adalah pemain yang berkualiti. Tetapi saya harap musim hadapan beliau tidak gopoh semasa di depan gol. Banyak peluang disia- siakan semasa musim lalu.

    Likes(0)Dislikes(0)
  5. zizou85

    Hopefully, Razali is not just a seasoned in-form player...Please keep your brilliant form and improve your finishing ability.

    You deserve to be the best striker in this country if you play with your full confidence,ability and discipline.

    I hope that you'll score more than 25 goals for 2010 season..Keep you great effort, bro..

    Likes(0)Dislikes(0)
  6. chuck

    Salam...

    Pada teman disiplin soal no 2 jika ianya tak terlalu menjejaskan prestasi miker mahupun skuad keseluruhannya.Ini kerana bakat yang baik serta sempurna adelah faktor penyumbang paling besar.

    Sungguhpun begitu,ianya bukanlah satu aspek yang mike boleh ambik enteng serta pandang mudah.Ramai superstar yang bertaraf dunia juga hampir terkubur jika kurangnya disiplin.

    Paling mudah dan terbaru,Ronaldinho gotcha.Dek kerana kegiatanya diwaktu malam yang melampau dia telah mengalami kemerosotan prestasi secara mendadak dan akhirnya dia telah digugurkan dari menyarung jersi kelab terbaik Eropah dan Dunia kini.(Barcelona).

    Sehingga kini beliau masih lagi bergelut untuk mendapatkan rentak permainan yang mangyakinkan bersama kelab baru beliau ( AC Milan).

    Enjoy-enjoy jugak tapi pikirkan kesan yang bakal kita dapat nanti.Samada lebih kepada baik ataupun buruknya.

    Kami di SDN sama sekali mengharapkan sesuatu yang terbaik dari miker and the geng.Amatlah kami berasa bertuah serta menumpang bahagia jika suatu hari nanti miker dianggap sebagai salah seorang penggempur yang terbilang.Bukan sahaja di Perak ataupun Malaysia,tapi diseantaro Asia serta Dunia nanti.Insyallah Jali mike tengah on the way ke puncak kejayaan jika mike terus berusaha dengan lebih gigih dan cekal.

    Percayalah,masih terlalu ramai yang sayangkan mike.Inginkan mike untuk bergerak dengan lebih jauh serta luas lagi dalam sukan no 1 Duniani.

    Akhir kata,setinggi mana kita terbang serta jauh berjalan/meneroka jangan kita lupa tentang asal-usul kita.Tempat jatuh lagi kita kenang,inikan pula negeri Perak tercinta ini.

    Salam..Cheerss bro!!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  7. doyan

    Aku merasakan,bila tengok filem GOAL ...kita dapat melihat seperti keadaan sebenar aktiviti malam pemain2 star dunia tapi mereka beraksi baik dan adakala buruk.Cuma...kesedaran Razali untuk mengubah nasib dia dengan mengambil contoh yang baik seperti Chan Kok Heng mahupun arwah Supermokh.

    Likes(0)Dislikes(0)
  8. slash

    RAZALI UMAR KANDASAMY!! Perak mmg bertuah striker sensasi silih berganti..dulu kita ade Khalid Jamlus..sekarang kita ade RAZALI!! tapi Perak kene cari partner yang serasi dgn dia..

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.