TM Piala Malaysia – Kelantan vs Negeri Sembilan | Final (result)

TM Piala Malaysia

Sabtu 7 November 2009
Stadium Nasional Bukit Jalil
8:45 malam

Kelantan 1 – 3 Negeri Sembilan

Shahurain Abu Samah – m18
Hairuddin Omar – m46
Zaquan Adha – m60
Indra Putra Mahayuddin – m92

Likes(0)Dislikes(0)

3 thoughts on “TM Piala Malaysia – Kelantan vs Negeri Sembilan | Final (result)

  1. addy

    Salam,

    N.Sembilan menamatkan badi 61 tahun untuk menjulang piala paling berprestij ini. Mereka main bersungguh-sungguh untuk menambahkan jaringan pada malam tadi.

    Tapi rasa seronok pon ada bila tengok penyokong Kelantan. 70% tempat duduk dikuasai penyokong kelantan. Tapi bila dah kena gol kedua.

    Sikit- sikit dah kosongkan tempat duduk. Yang dah kecewa dengan kekalahan satu hal. Yang mereka nak bakar kerusi stadium tu sapa suruh.

    Ini lah penyokong Kelantan. Time menang bersorak-sorak. Time kalah mula lah nak tunjuk sikap Gangsterisme mereka. Mereka ini akan dikenakan tindakan ke ??

    Tapi tahniah kepada N.sembilan kerana mnjuarai piala malaysia.

    P/S: bukan nak mengutuk kelantan, tp memberikan pandangan...

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. chuck

    Salam..

    Moral dari game tersebut,Kelantan meletakan player defends yang rata-ratanya tiada pengalaman bermain pada atmosfera sebegitu hebat selain dari menyerap segala tekanan dari big fans mereka.(Pengalaman tak semestinya tua-muda player tue)

    So,perhatikan ketiga-tiga gol yang dihasilkan oleh Negeri Sembilan.Tak menarik langsung...Semuanya kesilapan ketara pertahanan Kelantan.

    Bila sebijik,ok lagi..bila dua bijik gol mudah giler..bila 3bijik lagi tak boleh tahan-penalti..so macamana dengan moral striker??

    Itupun nasib baiklah striker masih lagi bernafsu tuk membuktikan yang beliau layak tuk mendapat penganugerahan tempoh hari dengan jaringan gol yang SUPERB dan seterusnya melakar sebagai penjaring terbanyak perlawanan Malaysia cup.

    Moralnya untuk Perak:Defend dengan keeper memang kena GANTENG..walaupun sumer posisi merupakan priority namun kedua-dua posisi ini merupakan posisi moral pasukan.

    Kesimpulan game final tersebut:- Sama macam kedua-dua pengulas perlawanan akhir bincangkan,tak menarik langsung.
    Jika penanda arasnya ialah 1 hingga 10,teman berani latakan 4bintang jer..

    Sekian,

    Majulah Perak wahai Negeriku...

    Salam Qaulan..

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.