Sesi Latihan Perak Musim 2010 | 17 November 2009

Perak FA | Persatuan Bolasepak Perak

Sesi latihan bolasepak skuad seladang pada 17 November 2009 telah dilangsungkan di Stadium Perak, Ipoh dengan beberapa lagi muka baru menyertai latihan petang semalam.

Dijangka Perak akan membuat perlawanan ujian menentang pasukan PCRC (Perak Chinese Recreation Club) bertempat di Padang PCRC pada pukul 5 petang hari ini (Rabu 18 Nov).

[slideshow=14]

Senarai Kehadiran:

  1. Fauzi Ariffin
  2. Isma Alif
  3. Nazri Kamal
  4. Shafuan Adli
  5. Mohd Hafiszuan
  6. Hafiz Abdul Rahman
  7. Syazwan Roslan
  8. Benedict Martin
  9. Shahrizal Saad
  10. R. Kartigesu
  11. K. Nanthakumar
  12. Chan Wing Hoong
  13. Noor Hazrul
  14. Wan Azwari Wan Nor
  15. Mohd Aliff Hafifi
  16. Hafizi Awang
  17. Farid
  18. Kamarul Effandi
Likes(0)Dislikes(0)

38 thoughts on “Sesi Latihan Perak Musim 2010 | 17 November 2009

  1. chuck

    Salam..

    Rasanya dah 2 kali sesi pra latihan diadakan.Dipadang Majlis dan di stadium.Namun kelibat En.Razali Umar Kandasamy masih lagi belum kelihatan.

    Serta difahamkan hari ini rabu 18hb akan ade friendly match antara Club cina Perak.Walaupun ianya sebagai test match cuma,namun kehadiran en.Razali Umar untuk skuad Perak season depan terus menjadi tanda-tanya pada teman serta segelintir ahli SDN yang lain.

    So,pada mengkome2 yang tau info sebenarnya,harap reply pada komen teman.

    Wassalam...

    Likes(0)Dislikes(0)
        1. razlan

          Salam,

          ish kome nih. bila Razali Umar tak dipanggil oleh Rajagobal, kome marah. bila dah dipanggil, boleh lupa pulak... hehehehe

          Likes(0)Dislikes(0)
    1. anip

      Chuck.

      Bukan ke mike yang nak sangat Razali Umar main untuk Malaysia so dia dah dapat peluang tu sekarang ni. Jangan lupa,yob...Teruskan menyokong beliau umumnya, Perak khususnya.:-)

      Likes(0)Dislikes(0)
      1. chuck

        Salam...

        Yer..bukan men g kome yer??tunggu teman lepa cikitjer..kiri-kanan,depan-belakang kome hentam yer..ade yang siap mesej g.ekekeke...sowi..Delete ler komen tadi tue..segan la teman..

        Wassalam...Aku hanya manusia yang melakonkan cerita dipementasan alam ciptaanNya..Bukan sengaja melanggar arahan..kadang terlupa watak dan peranan..Aku manusia yang lemah lagi hina..

        Wassalam..

        Likes(0)Dislikes(0)
        1. anip

          Chuck.
          Bukan menghentam cuma sekadar mengingatkan sesama rakan. Harapnya mike tidak terlalu beremosi dalam hal sebegini dan terus tidak mahu bersama seladang.net lagi. Hehehe...

          Likes(0)Dislikes(0)
        2. YB

          Memang patut kena delete komen ni bukan pasal isi kandungannya tapi pasal singkatan ala sms tuh, ni syidi ler approve ni, kalau teman dah lama kena delete.

          Likes(0)Dislikes(0)
      1. abgmie

        udah udah la tu....wakakakakakakakakakakakakaka....jangan marah chuck....apa pun mike memang the best dalam forum ni......satu kali hua dua kali hua tiga kali hua huahuahua....

        Likes(0)Dislikes(0)
  2. paeh93

    assalamualaikum..
    salam ukhwah..

    alhamdullah syukur kerana masih ada pemain yang berminat menyarung jersy seladang..
    kepada ex perak, jom la berbakti kepada skuad perak kembali. kepada liew kit kong, hardi, hamsani, syahrulnizam, fakri jom le berbakti untuk negeri kita...

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. sunrise

      salam...

      Untuk pengetahuan paeh93 sememangnya Fakri Saarani nak balik kepangkuan Perak tapi malangnya beliau masih mempunyai kontrak bersama skuad Perlis. Shahrulnizam juga masih mempunyai kontrak bersama Kedah.

      Hamsani dan Hardi Jaafar juga mempunyai kontrak bersama Selangor 1 t 1.

      Likes(0)Dislikes(0)
  3. san

    Nampaknya topik latihan kali ini lebih hot dengan isu 'Chuck Tak Peka' tapi itulah manusia, kadang-kadang kita terleka dengan pelbagai masalah dalam kehidupan, namun semangat beliau untuk memastikan pasukan perak terus bersaing pada musim depan adalah satu pujian yang harus diberikan.

    begitu juga kalian semua wahai pemain, dari jauh kome datang, jauh lagi harapan kita. jauh lagi kome melangkah, jauh lagi perjalanan yang harus dilalui.

    tingkatkan keupayaan diri, jauhi tawaran lumayan, bersainglah bukan saja demi negeri tapi pada diri sendiri.

    pada chuck, san ampun maaf dipinta, tidak terniat san untuk menyakiti perasaan chuck.. tapi komen mike memang lawak.... bagi san gelak sekejap.. wkakakakakakakak

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. ihsan

    info menarik pemain yg sedang di uji oleh pasukan Perak. .
    HAFIZI AWANG lahir pada 1 november 1982. . bermain untuk Kelantan dulu..berhijrah ke Terengganu pada tahun 2009..

    R KARTIGESU..asal dari Perak.. main untuk Pahang tahun ni menjaringkan 4 gol je. . .tapi pasti pantas macha ni. .

    Likes(0)Dislikes(0)
      1. chuck

        Salam..

        Yang mak-pak orang Tapah tu ker YB?Kata budak melayu sorang lagi yang men striker tuk Pahang tu..

        Takpela..harap dapat latest up-to date punya info dari geng-geng SDN ni..

        Wassalam..

        Likes(0)Dislikes(0)
  5. ihsan

    info pemain2 yang sedang menjalani pemilihan

    Wan Azwari Wan Nor pulak merupakan bekas pemain under 23 malaysia tahun 2007...KETIKA ini dalam skuad bawah 23, ada, Chun,Nasril,Amirul Hadi,Daudsu,Saramsak Kram, dan banyak lagi, bimbingan Sathianathan.. under 23 ketika ini ada pergi game frenli ke Slovakia, menentang team Slovan Bratislava tahun 2007 ni..

    Likes(0)Dislikes(0)
    1. Lee Jr

      Salam,

      Ambik la pemain PCRC yang score gol sendiri tu join team perak.Nak sangat die score untuk perak.hehehe...ape2 pun,aliff hafifi dah membuktikan kita tidak ketandusan penjaring untuk pasukan perak..gud luck pade beliau..

      Likes(0)Dislikes(0)
      1. chuck

        Salam...

        Sangat sependapat dan bersetuju dengan kata-kata en.Lee Parit tu.player PCRC tersebut boleh diketengahkan.Sokong 100% un mercy..

        Likes(0)Dislikes(0)
  6. razlan

    salam semula,

    ada berita baik untuk chuck. chuck sebenonya betui sebab nama Razali Umar takde dalam senarai skuad Malaysia menentang Uzbekistan tadi. tak caya tanya YB.

    apa sudah jadi dengan Razali Umar? wallahualam

    Likes(0)Dislikes(0)
  7. ihsan

    wan azwari wan nor, bekas pemain shahzan muda..bermain untuk pahang musim 2009. .
    lahir pada 1 oktober 1990. . . . baru umur 19 tahun. . .

    Likes(0)Dislikes(0)
        1. chuck

          Salam...

          Mungkin penampilan versetail en.san membuatkan mereka terlalu merendah diri.

          Diharapkan en.San kena lebih selekeh bila menemubual mereka-mereka ini.Nescaya ungkapan yang tak sepatutnyapun boleh kuar.ekekekeke...

          Likes(0)Dislikes(0)
  8. abgmie

    tahniah buat tim atas kemenangan petang tadi,teman tak dapat nak tengok sebab koje,kepada semua warga SDN ayuh buktikan minat dan sokongan anda kepada pasukan kita penuh kan kembali seluruh genap ruang stadium perak tahun 2010 nanti....syabas perak....

    Likes(0)Dislikes(0)
  9. anip

    Salam.

    Tahniah! Kemenangan moral yang pertama. Sokongan tetap ada dan tidak berbelah bahagi buat kalian. Teruskan usaha. Chaiyok...Chaiyok...

    Kejor Yob Kejor!!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  10. addy

    Salam,

    Saya juga tidak ingin terlepas peluang untuk mengucapkan tahniah kepada team Perak atas kemenangan sulung menentang PCRC . Teruskan usaha anda untuk terus berjaya dan mengembalikan era samba Perak yang digeruni lawan suatu ketika dahulu.

    Good Luck !!

    Skor Yob skor,
    Kejor Yob Kejor..

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.