Thinagaran a/l Kumaran

Thinagaran a/l Kumaran

Nama: Thinagaran a/l Kumaran

Posisi: Penyerang

No. Jersi: 18

Tarikh Lahir: 4 Januari 1987

Asal: Perak

Pasukan Terdahulu: My Team

No. Lesen: FAM/LS/P/PK/18-09

Likes(0)Dislikes(0)

6 thoughts on “Thinagaran a/l Kumaran

  1. belanak

    'Good luck and all da best'.

    semoga kau akan berjaya menjadi penyerang berbisa dan semoga ada merasakan teramat rugi terhadap 'talent' kau.

    jangan putus asa dan teruskan perjuangan mu hingga menuju kejayaan!

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. san

    'player' muda ini perlu banyak lagi pendedahan dia laju, berdesup perginya, tapi dia ada satu kelemahan,
    apabila sampai kawasan kotak penalti lawan, dia mudah hilang arah.

    kena banyak latihan '1 by 1' atau '1 by 2' dengan 'defend' untuk lepasi halangan pertahanan

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. myo abol as

    Antara player yang aku rasa cukup menyerlah dalam banyak-banyak pemain perak yang ada kini. Aku dah tengok dari beberapa siri friendly match lagi dan nampak dia ni ade improve sedikit demi sedikit. Perlawanan menentang Kelantan last week adalah match terbaik bagi dirinya. Rasanya kalau suruh aku pilih untuk player of the match, dialah orangnya. Mungkin orang lain pun setuju kot. Seorang player yang rajin di atas padang, tak duduk diam kat satu-satu tempat je. Dia akan sentiasa mencari ruang untuk mendapatkan bola dan cuba lari dari kawalan pihak lawan. Stamina pun boleh tahan jugak dia ni, mana-mana tempat pun dia boleh pegi, aku sendiri pun confuse apa posisi sebenar dia ni. 'All rounder' la boleh katakan. Dari segi larian memang laju, punya speed dan berani membawa bola cuma dari segi penyudah di depan gol je yang kurang. Anda kena perbaiki kelemahan anda di situ. Kalau dilihat balik, dia ni punya sedikit corak permainan seperti bekas player kita dulu iaitu M Nagarajah, ade la sikit especially corak lariannya. Itu pada pandangan aku la, orang lain tak tau la pulak. Kalau anda dapat kekalkan prestasi dan tingkatkan lagi momentum diri anda dalam setiap perlawanan, tidak mustahil anda akan diserapkan ke skuad kebangsaan tahun 2009 ini. Syabas dan semoga berjaya.

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. bobiNHo84

    player ni mmg baguih la ape yang teman tgk terutama masa game lawan kelantan tempoh hari...laju dan yang paling rajin dan bersungguh-sungguh masa game tu...bukan teman sorang je yang cakap mcm tu,tapi jurulatih kite pun cakap macam tu jgk.awak duduk sebelah karathu mase game tu....

    Likes(0)Dislikes(0)
  5. falie174

    macha.. jangan la laju tak tentu arah.

    laju bior ade fikir sikit.

    jangan tamak. kami penyokong, tak nilai pemain dari segi gol.

    dari segi assist anda. kami pun hargai

    harap2. jadi kinta ekspress part2.

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.