Muhammad Zafran Bin Olibullah

Muhammad Zafran Bin Olibullah

Nama: Muhammad Zafran Bin Olibullah

Posisi: Sayap Kiri

No. Jersi: 12

Tarikh Lahir: 24 Ogos 1985

Asal: Kedah

Pasukan Terdahulu: Pulau Pinang

No. Lesen: FAM/LS/P/PK/12-09

Likes(0)Dislikes(0)

3 thoughts on “Muhammad Zafran Bin Olibullah

 1. D_08

  Banyak yang perlu diperbaiki Zafran sebelum boleh dipilih untuk kesebelasan utama. Perlawanan dengan PKNS tempohari, beliau masuk di separuh masa kedua menggantikan Mohd Nazri Kamal. Tidak disangkal merupakan pemain yang rajin diatas padang. Tetapi rajin sahaja tidak mencukupi, perlu bijak berkomunikasi dengan rakan sepasukan. Hantaran-hantaran beliau mudah dipatahkan pemain lawan. Perlawanan 'test match' yang akan datang bakal menjadi kayu pengukur keberkesanan beliau selaku Pemain Tengah Perak.

  Likes(0)Dislikes(0)
 2. miez3

  Teman tak berapa le kenal mike Yob...tapi mike kena le tunjukkan komitmen dengan rakan2 sepasukan yang baru ni...buktikan yang pemilihan mike ke pasukan Perak punya harga dan nilainya...all the best...Skor Yob Skor!!

  Likes(0)Dislikes(0)
 3. wanbaron

  dengar kata saudara telah meninggalkan Perak, walau apa pun saya harap saudara tidak meninggalkan kerier saudara. untuk pengetahuan saudara no. 12 tu adalah no. pemain kebanggaan peminat setia pasukan kejor yop kejor pada lewat 80an dan awal 90an. ketika itu jersi tersebut disarung oleh Azizul Abu Hanifah sebelum beliau di syaki menerima rasuah. saya sentiasa mengharapkan agar ada yang bakal menyarung jersi bernombor 12 itu dapat mengembalikan nostalgia zaman kegemilangan skuad seladang... semoga saudara mencapai impian saudara dalam arena bolasepak tanahair... selamat maju jaya...

  Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.