Perak FA | Tak Ada Duit! – Buletin Utama TV3

Semalam, segmen sukan Buletin Utama TV3 ada memaparkan kisah tentang masalah kewangan yang melanda Persatuan Bolasepak Perak (PAFA) berserta ulasan dan pengakuan dari ketua jurulatih Steve Darby berkenaan perkara tersebut.

Oleh itu kepada anda yang tidak berkesempatan untuk menyaksikan sedutan rancangan tersebut semalam bolehlah menonton pada ruangan di bawah untuk sepanjang hari ini sebelum dimasukkan ke dalam ruangan MEDIA mulai hari Jumaat nanti.

[MEDIA=41]

Kenapa saya tidak boleh menonton rakaman video ini?

1) Adakah anda berada di belakang Firewall atau Proxy? sebagai contoh kebanyakkan Universiti, Kolej, Pejabat Kerajaan serta beberapa syarikat swasta tidak membenarkan flash video dimainkan di komputer mereka.

2) Sudahkah anda memasang perisian flash terkini? jika belum sila berbuat demikian disini. Flash Player Version 9

Likes(0)Dislikes(0)

10 thoughts on “Perak FA | Tak Ada Duit! – Buletin Utama TV3

  1. yong85

    yong ada tengok news kat TV3 semalam.kalo tgk pada cara SD ckp mcm simple je masalah tu dia komen.derk...je.memang ada betul dia ckp(tak semua la leh pakai) walaupun dilanda masalah kewangan tapi pemain perak tetap cemerlang dlm mengelakkan diri dari dihampiri bookie cuma persoalan yong,smpi bila mata mereka mampu menahan.mereka mempunyai banyak tangungan,mgkn bagi pemain yg belum berkeluarga masih boleh bertahan tapi mcm mana pula yg dah mempunyai keluarga tapi tak kira la pe pun duit tetap penting dlm menguruskan kehidupan.kalo bleh yong nakkan jwpn,betul ke kantong PAFA tak smpi 2ribu?tak mustahil next seasion ramai player angkat kaki,yelah malu la sebagai pskn punya profil tinggi sepatutnya masalah ni tak berlaku.yong cuma harap thn dpn aturlah dgn sebaik mgkn urusan pentadbiran & pengurusan agar tak menyusahkan lagi banyak pihak.andai ada yg berjawatan di dlm masih tak mampu melakukan yg lain fikirkanlah sblm disuruh berundur.malu tau smpi bleh kuar tv.apepun kepada pemain kuatkan semangat walau dilanda masalah,jgn kerana ni kita memustahilkan peluang dlm piala malaysia.

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. razlan

    dengar2 khabar dari pihak media kuantan semasa di std darul makmur masa perlawanan pahang - kedah lalu, pemain pahang dah empat bulan tak terima gaji

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. ripo

    lagi trok..perak bru tak sampai 2bln nak kecoh2..mengapa la ek..?cube kite kire hasil kutipan stadium tolak bg kat mbi n fam..brape sgt la tinggal..brape kerat sgt la home match dgn schedule yg tak tesusun..mmg la tak cukup nak byr..dgn tiada petlgan dri pihak2 tetentu..mungkin..mmg susah la gamak nye..fam da kutip levi byk2 bkn reti nak nolong..tau utk dri je..if club2 ok kualiti pemain2 jugak semestinye bgs..tak perlulah under 19 ke ape ke..next year nak wat under 20 lak ke??adakah kite nampak ape2 peningkatan?hentikan la leman...ble player kna sogok slhkan player..alhamdullilah player perak stakat ini masih kental elakkan dri dari gejala rasuah nih..diharapkan pihak2 tetentu2 tesebut dptlah menyalurkan dana kpd perak fa..sekian

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. zakwanlvf_1986

    Salam..dasarnya pengurusan perak mmg tidak sistematik..jgn la tkejut masalah ini berkaitan ngn politik di perak..sebaik sahaja pakatan rakyat memegang tampok pemerintahan negeri perak pada blm mac terlihat sedikit kegoyahan pihak pengurusan..kerajaan neg tidak langsung memaksa pengurusan yg lama berhenti atau meletakkan jawatan oleh kerana pihak kerajaaan neg memberi kepercayaan kpd mereka..percayalah..masalah ini bersangkutan dengan politik..bukan disini menyalahkan pihak kerajaan negeri yg baru..tetapi kerajaan negeri yg baru harus mengambil tindakan drastik..mungkin ada konspirasi atau penyelewangan yg berlaku dlm pafa sbg tanda memprotes kerajaan negeri yg baru..kepada pafa..jgnlah libatkan soal politik dlm bola sepak kita..kepada admin..teman xkisah la samaada admin nk approve comment ni..mungkin ade berbaur pergaduhan..tp teman ikhlas jujur bg memastikan pasukan yop terus gemilang dan berada dlm golongasn pasukan yg elit..wassalam

    Likes(0)Dislikes(0)
  5. ripo

    bg teman takde kena mengena dgn politik..ade juga negeri2 len yg mengalami masalah kewangan..cube kite fikir mengapa negeri2 len pun menghadapi masalh kewangan..pasukan yg bestatus kelab pun tak bertahan lama..myteam je lee..yg tu faham2 je le...skrang nih pun yg dtg stadium pun da makin skit..bkn hanya semata2 krn politk..teman cume fikir levi yg diknakan tidak wajar..fikirkan lah pendapatan kelab2 negeri masuk dari mane..brape sgt lah yg kelab dpt dr sponser..kelab2 malaysia bkn lah spt kelab2 di eropah..patut la digredkan D olh afc..mmg seswai sgt la fam..diharap kite sume dpt la memberi sokongan padu kpada pasukan kite..

    Likes(0)Dislikes(0)
  6. seansan00

    ehehe.. video ni best la.. pada saat ke 21, kalau anda stopkan klip video ni, boleh nampak jelas nombor telefon dato presiden!, boleh ke kite direct ckp dengan dia?

    Likes(0)Dislikes(0)
  7. matahari_terbit

    teman dengar duit dari fam, sampai hari nie perak belum terima lagi. macam mana perak nak ada duit

    Likes(0)Dislikes(0)
  8. miez3

    Salam...mcm2 versi yg keluar skrg ni bila keadaan bertambah kalut...yg TV3 melalui temuramah dgn coach kata dr bulan Mac gaji dah tertunggak...pagi td teman tgk kt RTM1 berita pagi melalui statement Datuk Mahyuddin gaji dibyr cuma setengah bulan je...lg dia ckp mintak kerajaan negeri yg baru campur tangan dan beri bantuan atau jika tidak segala aset2 yg PAFA punya akan dijual bg melangsaikan hutang...aset2 tersebut kata dia satu bidang tanah milik PAFA & satu bangunan milik PAFA...seml kt TV3 pulak FAM keluor statement kata akan bayor balance geran tahunan...kata la semua sekali RM250,000 jadi balance tinggal RM 125,000...boleh la jugak tapi persoalannya dari kira2 teman yg agak tahu serba sedikit tentang gaji pemain2 ni jgn kata balance geran tahunan yg sebyk tyu pun belum tentu utk lepas byrn gaji player & pegawai2 sebulan....

    Kesimpulannya...usah le lg diharapkan bantuan org khasnya FAM tu sendiri..renung2kan la...FAM tu sendiri pun mcm2 masalah ada kt dlm tu...ibarat ketam nak ajor anak berjalan...hish malas le teman nak ulas panjang...sebetoinya bior le diri kita sendiri berusaha mcmana nk uruskan pentadbiran dan kewangan persatuan...tak gitu Datuk?

    Teman tetap berharap...lantak le org nak kata apa...bola kita tak mcm Euro ke...tak mcm kelab2 dunia ke...bolasepak M'sia ni perlu diswastakan...dikoperatkan...dan dijenamakan....bagi teman...teman tetap bangga dgn bola M'sia ni...kita dah ada sejarah kita sendiri...kita ada cara kita sendiri...cuma kalau betul la profesional buat le mcm profesional betul...jgn pulak lepas ni FIFA kelaskan bolasepak M'sia ni kelas E pulak!

    Adios Amigos!Skor Yob Skor...kalau tak sokong Yob sape lg!

    Likes(0)Dislikes(0)
  9. zakwanlvf_1986

    salam..telebih dulu teman min tak maap le kalo ade yg bangkang bebeno komen teman..teman hanya bg pendapat berdasarkan keadaan yg melanda pengurusan perak..jikalau diikutkan pasukan perak mempunyai rekod antara pasukan yg mempunyai kewangan yg kukuh..senang cite la..pengurusan "ok" team pon "ok" le..so pegurusan perak kene lebih alert dan sistematik..jgn hanya mengikut telunjuk individu atau pihak lain yg mementingkan "bende" disebalik pasukan bola sepak perak..ws

    Likes(0)Dislikes(0)
  10. miez3

    Sokong Zakwan...memang betoi ckp mike...patut objektif utama memajukan pasukan bukannya ke arah benda2 lain...kalau tak silap teman inilah kali pertama Perak dilanda masalah kewangan....takpe kita tunggu dan lihat apa plak lepas ni...

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.