TM Liga Super – DPMM FC Vs Perak (result)

TM Liga Super

Ahad 4 Mei 2008
Stadium Hasanal Bolkiah
8:45mlm

DPMM FC 2 – 1 Perak

Separuh Masa Pertama -

Minit 1:

Barisan Perak:

Nasril Nourdin

Azlan Zainal – Mario Berrios – S. Subramaniam

Nor Hazrul – Jorge Munoz – K. Nanthakumar – Hardi Jaafar – Chan Wing Hoong

Shahrulnizam – Carlos Caceres

 

Tamat separuh masa pertama dengan laporan yang kami terima dari responden di Brunei ketika ini ialah Perak terikat bertemu DPMM FC dengan 1 sama. Gol Perak dijaringkan oleh Carlos Caceres melalui tendangan penalti pada minit ke-23 manakala gol pertama DPMM FC dijaringkan oleh Shahrizan Said pada minit ke-13. Keputusan penuh Perak tumpas menentang DPMM FC dengan jaringan 2 gol berbalas 1.

Keputusan perlawanan lain:

Perlis 1 – 0 Kedah
Pahang 0 – 0 Pulau Pinang
PDRM 3 – 2 Sarawak
Terengganu 1 – 2 Johor FC
Selangor 0 – 3 Negeri Sembilan

Likes(0)Dislikes(0)

11 thoughts on “TM Liga Super – DPMM FC Vs Perak (result)

  1. nemophat86

    perak boleh menang...skor yop skor..teman harap benar perak terus menang...semoga perak berada di mercu kejayaan untuk permainan seterusnya...AFC masih ada harapan..no 3 dah boleh dah pun..kena menang je.hu3

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. pie

    dah kena dua plak. takpelah sekadar penyudah liga
    Nilah yang teman katakan dulu yang dikejar tak pasti lagi yang dikendong udah berciciran.
    Admin ni keputusan penyudah ke?

    jawapan admin: Keputusan DPMM FC dan Perak sudah muktamad.

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. yobscoryob

    hai perak oh perak...
    kecewa yg teramat sgt sy...betul la agaknya komet mmg xkn muncul lg...kalah dgn skuad antara tercorot liga...

    penutupan yg sgt2 mengecewakan...
    salah siapa?
    tepuk dada tanya SD

    PERAK ttp dihati(tp dh kurg ckit pas dpt tau perak kalah)

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. keanu147

    ape nk buat...geram tol laa..ni sume SD punye psl..tensen tol...da la tgh final exam nih..lg tensen di buatnye...huh!!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  5. amirfsl

    kaloh lagi..what a sad ending..keseluruhannye, persembahan pasukan kejor yop kejor tahun ni nampknye amat mengecewekn.bukan ape,spt yg kite semue maklum,perak adelah sebuah pasukan yg digeruni dan selalu mengisi slot top 3 dalam liga super sebelum ni!oleh sebab tu,teman expect pasukan perak akan mencapai perkare yg same tahun ni tetapi ironinye kite gagal 'dengan bergaye'..dari bab pengurusan,sampei le ke persembahan pemain2 kat padang,walaupun bermule agak baik pade awal musim,tapi tibe2 prestasi perak menjunam dan akhirnye tersungkur ke tangge ke-5?!..tiade bakat2 mude yang diketengahkan,sd masih cenderung utk menggunekan pemain2 yg sudah lanjut usie dan kurg mempercayai kemampuan pemain2 mude beliau..cume razali umar yg nampak menyinar tetapi masih kurang pendedahan..pemilihan pemain2 juge nampaknye agak lemah terutamenye dlm prospek pemain2 import tahun ni kerane pemain2 import sebelum ni jauh lebih hebat berbanding sekarang!selain tu,,,tidak lupe juge pemilihan pemain2 yg tidak cergas sepenuhnye utk bermain dan akhirnye membawe kpade kecederaan yg lebih serius dan berpnjangan!..formasi 3-5-2 yg digune pakai tahun ni tidak memberikan 'pulangan yang lumayan',sebaliknye back fire kpd team!tahun ni jugak kite tgk hubungan para penyokong ngan ketue jurulatih steve darby amat2lah keroh dan boleh dikatekan berade di tahap kritikal sekarg ni..jadi,teman berharap proses 'pembaikan semule' atau renovation dapat dilakukan dengan pantas menjelg temasya piala malaysia supaye taraf dan mutu pasukan perak dapat diangkat semule ke tempat yg sepatutnye!kite bermain bukan sekadar utk melengkapkan jadual permainan,tetapi utk menang dan menjadi juare!!PERAK BANGKIT!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  6. miez3

    Alahai Perak....mungkin dah takde rezeki gamaknya musim ni..tapi kalau dgn usaha dan team management yg baik mungkin apa yg berlaku dpt diterima dgn hati yg terbuka...ini tidak gara2 Steve 'the jackal" Darby punya angkara demi menaikkan "resume" yg baik utk dirinya pemain2 telah jadi mangsa beliau tanpa belas kasihan "dilenjan" bertubi2...yg dah injured tak pasti lagi samada masih dpt diteruskan lg atau tidak perjuangan mereka....harap cepat2 la cari pelapis baru musim dpn...buat mcm Kedah tu....teman nak tgk nafas baru pulak!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  7. arif_neo86

    erm...x tau aku nak cakap ape da...nak taip komen nie pun da x de semangat...wahai pihak atasan...tolong la bukak mate tu...jgn pejam sambil tangan masuk poket...tolong la jgn penting kan diri...bola sepak adalah satu game yang bertaraf dunie...97% manusia yang wujud dalam dunie minat bola sepak...mereke semue mahukan pasukan kesayangan mereke menang...klu kalah sekali sekale x ngape le...atau pun kalah ngan team yang agak handal x leh nak kate ape...tp kalah ngan brunei...pasukan yg berade di tangge bawah liga...bkn ke itu agak memalukan...mane silap nye...renung2 kan la...jgn nak tunding jari pade sesiape...tolong buang tabiat salah sendiri tp salah kan org lain...maksud nye salah sendiri org lain yang dimaki...pikir2 kan la...piala yang termahal dalam malaysia nie da nak start...x kan x de perubahan...kembalikan perak yang digeruni dulu...kami x nak perak yang skrg...

    Likes(0)Dislikes(0)
  8. yong85

    inilah di namakan permainan dan adat permainan.ADA MENANG & ADA KALAH.
    tapi kita mungkin boleh mengelakkan kekalahan yg teruk @ memperbaiki keputusan di penghujung liga andai pihak yg dikatakan berwajib memakai kanta lekap @ cermin mata.yong harap tamat saingan liga thn ni..bolehla mereka semua bermesyuarat dan kenal pasti kelemahan & kekurangan.yong harap edisi thn depan ada 3 @ 4 org tenaga muda diserap ke 1st eleven perak.utk SD keagungan persatuan terima kasih diatas kejayaan anda menjadikan perak seperti sekarang.yong tetap syukur yg perak masih dlm 5 terbaik....amat pelik dengan gandingan penyerang mlm tadi.w/pun yong amat berharap perak dpt menang utk last game.w/ever pun good luck.kepada pemain yg injured disiplinkan diri agar anda dpt sembuh spt biasa utk berjuang dlm piala kebanggaan kita.

    Likes(0)Dislikes(0)
  9. anakperak86

    liga pon dh hbs. aper2pun tahniah la kat kedah jora liga. skrg fokus jer la aper yg tinggal. kalo ikut logik dan realistik cuma piala malaysia jer harapan yg tinggal. piala afc tu mmg mimpi ler nk menang.

    aper yg teman harap berlaku la perubahan dlm skuad perak season depan. aper yg kurang, harap2 dpt ditingkatkan. aper yg perlu buang dan campak. sila ler campak dan buang

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.