TM Liga Super – Negeri Sembilan Vs Perak (result)

TM Liga Super

Sabtu 12 April 2008
Stadium Tuanku Abdul Rahman
Paroi
8:45mlm

N. Sembilan 3 – 1 Perak

Separuh Masa Pertama -

Minit 1:

Barisan Perak:

Hamsani Ahmad

Khairi Zainuddin – Mario Berrios – Chan Wing Hoong

Shahrulnizam – Ahmad Shahrul – Jorge Munoz – Hardi Jaafar – Nor Hazrul

Khalid Jamlus – Carlos Caceres

 

Minit 5: Negeri Sembilan memulakan permainan. Negeri Sembilan membuat beberapa percubaan yang mencemaskan.

Minit 10: Serangan-serangan Negeri Sembilan dapat diserap oleh pemain-pemain pertahanan Perak, sambil Perak sesekali membuat serangan balas namun tidak berhasil.

Minit 15: Sharulnizam hampir menjaringkan gol namun rembatannya melencong keluar. Hardi juga membuat percubaan dari jarak 40 meter tetapi juga tersasar keluar

Minit 20: Negeri Sembilan mendapat sepakan percuma di luar kotak penalti setelah Zaquan Adha dijatuhkan oleh Chan Wing Hoong. Mujurlah Mario Berios dapat menolak keluar bola. Perak membuat serangan balas tetapi dapat dipatahkan pertahanan Negeri Sembilan.

Minit 23: Gol Pertama Negeri Sembilan oleh Zaquan Adha hasil kesilapan pertahan Perak yang memberi Zaquan peluang untuk meloloskan diri.

Minit 25: Perak masih menerima asakan Negeri Sembilan. Penyerang Negeri Sembilan hampir dapat manambah gol mujurlah dapat dibentes oleh Khairi Zainuddin.

Minit 30: Permainan agak perlahan tiada sebarang gerakan yang bahaya dari kedua pasukan.

Minit 35: Asakan demi asakan dari Negeri Sembilan namun tidak merbahaya bagi pertahanan Perak.

Minit 40: Perak sesekali menyerang iaitu pergerakan antara Carlos Caceres, Khalid Jamlus, Ahmad Shahrul dan Hardi Jaafar namun tidak berhasil.

Minit 45+2: Gol kedua Negeri Sembilan hasil tandukan Udo Fortune yang mengelirukan Hamsani.

Tambahan masa: 2 minit

Separuh Masa Kedua

Minit 50: Negeri Sembilan masih lagi meneruskan asakan tetapi tiada percubaan yang tepat dilakukan.

Minit 55: Mohd Nazri Kamal menggantikan Nor Hazrul. Carlos Caceres menanduk ke pintu gol Negeri Sembilan hasil hantaran Hardi Jaafar tetapi keluar

Minit 60: Gol ketiga Negeri Sembilan hasil sepakan penalti Lamin Conteh apabila Zaquan Adha dijatuhkan dalam kotak penalti. Khalid Jamlus digantikan dengan Razali Umar dan Danial Fadzly menggantikan Jorge Munoz.

Minit 65: Khairi Zainuddin mendapat kad kuning kerana menjatuhkan S. Kunanlan di luar kotak penalti, sepakan percuma diberikan namun rembatan Zaquan Adha keluar. Hantaran-hantaran pemain Perak sering saja meliar.

Minit 70: Kad kuning dilayangkan kepada Razali Umar kerana mengasari Lamin Conteh. Zaquan Adha hampir menjaringkan gol apabila hanya berdepan Hamsani hasil dari kesilapan awal Chan Wing Hoong.

Minit 75: Kad kuning ketiga dilayangkan kepada Shahrulnizam. Kedua-dua pasukan berbalas serangan ketika ini. Carlos Caceres sering dalam keadaan offside apabila menerima bola.

Minit 79: Gol Pertama Perak dijaringkan oleh tandukan Carlos Caceres hasil dari rembatan Ahmad Shahrul yang terkena palang.

Minit 80: Perak menggandakan asakan namun tidak berhasil. Serangan balas Negeri Sembilan juga agak merbahaya.

Minit 85: Beberapa percubaan di depan gol Perak namun tiada jaringan.

Minit 90: Berbalas serangan hingga ke tamatnya permainan.

Tambahan masa: 2 minit

Keputusan perlawanan lain:

Perlis 4 – 0 PDRM
Kedah 2 – 1 Terengganu
Pulau Pinang 4 – 1 Selangor
Sarawak 0 – 1 DPMM FC
Johor FC 2 – 1 My Team FC

Likes(0)Dislikes(0)

36 thoughts on “TM Liga Super – Negeri Sembilan Vs Perak (result)

  1. miez3

    Kita tgk le mlm ni mcmana perancangan SD ni....org injured pun dia letak...tak serik2 lg ke masa kt Shah Alam tu....sabor yob...kita tgk mcmana.....mana pegi Nantha ye?

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. miez3

    OOO...Nantha kawin...br td pengulas kt t.v. Tn.Hj. Zainal Abidin Rawop ckp....Selamat Pengantin Baru le yobbb...elok jugak le Khairi main mlm ni...lama benor dah duduk tepi je

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. miez3

    Arrggghh tension...ape ke heinya yob oiii....nampak gayanya mlm ni semuanya tak menjadi je....sampai pengulas t.v. kata mlm ni bukan gaya permainan Perak yg sebenar...

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. kia_dgreat

    yer...........sabo jer teman nengok SD nyer...fomation n line up....dan ini ler kejutan....yg dbuatnyer...dah kener sebijik.......xper ler...wish full of luck kat semua player....ader rezeki jap g ader la........kalo menang bukan sebab SD tapi player kiter....hidup yob!!!!!!!1

    Likes(0)Dislikes(0)
  5. abgcho

    huhu..mmg awok xpueh ati..xde ape strategi kite pkei....dapat bola sepak..dapat sepak kateh..ate budak kecik pn reti plan camtu...arap tengah mmg hawor awok nk ckpo..mmg xidop..defens byk kali terlepeh kat kunalan tu....2 gol berpunce dr bleh kanan perak...nmpak kunalan mmg mmpu utk memainkan peranan die..perak..xyah dah ikut ckp sd tu....plan strategi sndiri...ayuh bgkit...

    Likes(0)Dislikes(0)
  6. keristujuh

    nantha kawin...selamat pengantin baru lah yob...ni mende lah kena belasah lagi ngan N9 ni...leh tahan sabor lagi ke ni...

    Likes(0)Dislikes(0)
  7. keristujuh

    SD tukar format 442 time tertentu ja guna 352...352 bagus utk masa depan perak tp jgn gadaikan maruah perak musim 2008 ni. teman x sanggup nengok maruah perak tercalar lagi...

    Likes(0)Dislikes(0)
  8. harryhot

    Patut turunkan pemain bukan regular untuk game ni..nak kejo kedah tak dapat dah ...relax jerr ... kalah pun tak pa..

    Likes(0)Dislikes(0)
  9. miez3

    Nampak gayanya permainan Perak mlm ni sumbang....sesumbang penyanyi2 AF kt dlm t.v. mlm ni....heii dah ngelibang ngelibu dengor deme nyanyi serabut pulak nengok game kt t.v. ni.....harap2 Perak dpt bangkit le kejap lagi...

    Likes(0)Dislikes(0)
  10. keristujuh

    idolaku ASA7, kapten perak ayuh create plan sendiri...mantapkan game mlm ni...btul x payah ikut ckp orang yg merosakkan perak

    Likes(0)Dislikes(0)
  11. kia_dgreat

    nak kejor kedah..mmg xdap...tapi at least boleh bit selangor....tak abih2 sgt dok no 3......ader ler juga...ni kalo terlungkup malam ni...n9 pulak ler dok ateh kiter...mender SD ni......sory to say....but u re not the right coach 4 sedang team...

    Likes(0)Dislikes(0)
  12. kia_dgreat

    ALL....the best 4 player......xper..xder rezeki....insyaallah..ader sesuaatu disebalik semuanyer....
    harap semua player ...n penyokong setia yob xkecewa...kiter dah cuber...kiter akan teruskan pada piala malaysia....with new n fresh coach with extra briliant ideas...hope fully.....SD u beter watchout!!!!!!!!!!show your responsibilities ..........plz ...resign.....ASAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    Likes(0)Dislikes(0)
  13. miez3

    Tak tau nak salahkan sape2.....SD dh tentu le dgn kebanggaan taktikal 3-5-2 nye.....player2 plak...apa dah jadi ni??Apa yg menghantui fikiran anda semua??Fokus hilang...ball possession weak....midfield tak berfungsi....what is wrong with u guys??Something fishy is happening....management..please look into this matter.....mintak YB Menteri Besar pun turun le jengok2 apa sebenornya berlaku kt kem Perak ni....Yb MB punya sokongan memang di tagih oleh peminat & penyokong...harap sesiapa yg capable bertemu atau berhubung dgn MB dpt ler hendaknya disampaikan harapan teman ni...

    Likes(0)Dislikes(0)
  14. miez3

    SD bleh salahkan Nantha pulak dlm komen kt t.v. td....ewah sedapnya mengata org....."i can't believe as a professional he can get married in the middle of the league/season...in England somebody will shoot him i suppose...."..tappp!Hj. Zainal tarik microphone....kalau tak panjang lagi dia membebel....come on la Steve...u as a professional coach should known better who is the best for your team..not only depending on certain player....by using a rare tactics which is not suited to your team then again still not fully use other player capability or expertise yet they are still sitting on the bench waiting for their opportunity to come...is that fair???Is that the best reason u can give???Are u thinking that we can accept that just because Perak's lost tonight??..They should playing as a team....do you "team-mate" them or you "made-team" of them??I think most of the player will get demoralised & a bit heartache with your statement....i think by saying that u can feel save and heal your headache?? But not to us....we will give u more pressure until u surrender and give fully responsibility to what u have done to Perak all this while....Adios Amigos...

    p/s:Steve...just now u said there are a good quality youth players from President Cup that can play into Senior Team...but where is their portion??Opps!! position??

    Likes(0)Dislikes(0)
  15. pachenko

    Tolong keluarkan Khalid Jamlus, Carlos Ceceras & Ahmad Shahrul Azhar... dorang nie player yang terlalu slow dibahagian serangan PERAK. Hope tahun depan x main lagi untuk PERAK. Ahmad Shahrul mmg tidak dinafikan antara player yg baik & berpengalaman. Jasa & bakti beliau kepada PERAK mmg kita x dapat nafikan TETAPI zaman dia sudah berlalu. Tolong ketengahkan player muda PERAK yang lain yang perlu diberi peluang untuk merubah corak permainan pasukan. Corak permainan sekarang dah berubah. Kepantasan & tektikal yg seimbang memberi kesan yg cukup baik untuk sesebuah pasukan. hal ini perlu dilihat SERIUS oleh pengurusan PERAK. Kita dapat lihat jurang perbezaan permainan pasukan yang ada player2 muda yg bagus bila beraksi dgn PERAK. Mereka yg menggunakan khidmat player muda cukup membuatkan benteng pertahanan PERAK x mampu bertahan & dgn formasi yg tidak sesuai langsung dgn PERAK telah menyebabkan setiap kali perlawanan PERAK mesti tewas dgn jaringan yang tidak kurang dari 3 gol.

    Apa dah jadi??? Nak salahkan siapa?? Bila difikirkan kalau coach dari langit sekali pon belum mampu untuk mengubah permainan pemain2 PERAK. Sebelum nie PERAK berbangga kerana melahirkan produk2 player muda yang cukup bagus terutama awal tahun 2000. Tp bila player dizaman itu sudah diakhir2 karier mereka tiada seorang player muda pun yang mampu PERAK lahirkan bg meneruskan kecemerlangan pasukan bola sepak kita.

    Steve Darby sepatutnya perlu berundur & memberikan peluang kepada orang yang betul2 mampu mengulangi kembali zaman kegemilangan pasukan bola sepak PERAK. Atau mungkin pihak pengurusan tidak mampu untuk membayar pampasan kepada Steve Darby jika pemecatan dilakukan kepada beliau. Hope pihak pengurusan perlu cepat merubah segalanya skrg sebelum terlambat. Steve u s&#k....!!!!!!go back to your hometown & learn more about the football especially in Malaysia. Don't think you are the right man now.

    kejor yeop kejor... we still love u.

    Likes(0)Dislikes(0)
  16. me 109

    kalah lagi?tak ngape le yob.Lagi pun game liga.Cuma teman harap team Perak ambik pengajaran dari kekalahan mlm ni.Pertahanan Perak nyata lemah.Dulu yg dikenali sebagai defend solid,skrg dah rapuh.Kekalahan ni boleh dimaafkan.Kita kena faham,Perak jumpa Kitchee FC Rabu ni.Mungkin Player Perak simpan tenaga dan jaga kaki masing2 utk game tu.PERAK FA WAJIB MENGKAJI SEMULA TAKTIKAL DAN DEFENCE PERAK yg serba tak menjadi tu.Masih belum terlambat lagi.Perak masih boleh memperbaiki strategi dan mutu pemain utk Piala M`sia.Buktikan Perak masih mampu menjuarai Piala M`sia.Kalau gagal juga,rombakan besar perlu dibuat utk musim depan.Piala M`sia tahun ni merupakan `acid test`utk kemampuan sebenar team yg ada skrg.Terpulang lah kepada management Perak FA untuk menilainye.......coz` Perak Fa kena sedar juga,"it`s NO FUN SUPPORTING A LOSING TEAM".......masih mengejor ke YOB?

    Likes(0)Dislikes(0)
  17. slash

    perak ooo perak..
    ape ke hey nye yob..
    sbb ape team europe kalah supporter still sokong..??
    sbb walaupun dema kalah dema main elok..
    tk mcm team kite ni..dh la kalah..main pn teruk..tah ape nk jd..
    coach plak mcm tu..player pn lebih kurang jgk..
    perak oo perak..
    ade live kt TV1 kan..
    siap zainal abidin rawop tu kabo..
    si muhyiddin tu dok tepi keita mandjou..
    klu ade niat nk panggey keita tu..elok le..lekeh skit..
    suh dia panggey tarore jgk..darby ngn munoz tu bg tiket balik je..weigang bwk masuk..
    ahmad shahrul tu..dh time utk pencen..nmpk sgt susah nk compete game tinggi..rileks sgt atas padang..bknnye nk kutuk dia..tp perak patut bwk player muda utk ganti tmpt dia..come on la..teruk sgt ke player muda kite ni..kite perlu player yg aggressive..bkn aggressive cari gaduh aje..itu skit pn tk mbantu..
    mmg tkde kualiti lgsg le player msia ni..control bola passing bola sume teruk..basic pn teruk..awok bkn ape..
    dema tu keje main bola siang mlm..tak kan bende2 asas cmtu pn teruk lagi?..lg tua lg tk menjadi..ade pengalaman pn rupe mcm org br main..mmg tk maju le msia klu gini ghopenye..jatuh lg gamaknye..
    dh tk tau dh mcm mane nk bg sokongan..
    sokong pn mcm tkde peningkatan..
    ate mcm mane lg nk buat..
    pikior le elok2..
    betoi kate me 109 'NO FUN SUPPORTING LOSING TEAM'..
    mcm ni pnye gaye jgn mimpi la nk dpt 2nd

    Likes(0)Dislikes(0)
  18. nessta

    assalamulaikum..
    Game Perak semalam tak la teruk mana..tapi mcm posting sy yg terdahulu, formasi 352 dah mmg tak jln..pelik jugak naper coach masih nk guna formasi tu...heran tul la..klu dah berkali2 kalah dlm game yg lepas hasil formasi tu...coach tolonglah tukar ke formasi lain pulak...adess...jgn asek nyalahkan pemain jer...

    TQ admin....

    Pulun Kedah Pulun

    Likes(0)Dislikes(0)
  19. abgcho

    wakaka...xteruk ke yob...adeii...sehingggekan shauki kahar pon ade ckp smlm y die percacye ini bukan permainan sebenar perak..dengn hantaran y ntah pape..clearens y bukan cam clear n xde smgt nk halang player dr cross..ini bukan permainan sebenar kite...leh kate kesemue gol ns smlm bukan sbb deme punye stategi untuk dapatkan gol..leh kate mmg salah player perak..ce ngk 1st gol cane..2nd gol cane n 3rd gol cane...1st gol disebabkan tertape bola kat lawan abeh bocor gol perak n gol kedue sepatutnye player akan bersungguh2 utk mengekang asakan lawan sekurang2nye mncube utk menghalang player dr cross..nmpk sng sgt kunalan cross tnpe ade gangguan..the disebabkan kelekaan player utk bid ngn impot ns..thus...boco lg...gol ketige xyah kabokan le....tengah mmg xhidup terutame 1st half...defen dapat bola even bukan under pressure berdesup anto kateh n nmpk strategi xmnjadi langsung...ternyate...ini bukan permainan kite yob..........

    Likes(0)Dislikes(0)
  20. amirfsl

    pertame sekali,,selamat pengantin baru kepade k nanthakumar,semoge berbahagie sehingge ke anak cucu..kepade steve plak:tolonglah jadi lebih rasional n profesional skit..jgn lah bergantung pade player2 tertentu jek,bagi la pluang kepade muke2 baru main,,resah tgk perak dah semakin jatuh,cari formula baru!atau red card jek steve darby ni!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  21. mohdazrul85

    aku x suka cara perak main malam td..
    huhuhuhu
    macam budk sekolah yg main..
    buang semua pemain import terutama no6..

    Likes(0)Dislikes(0)
  22. amirfsl

    teman amat setuju kalo perak buat rombakan pasukan selepas ni,,buat jek crop2 player yang kite ade,kalo nak buang c0ach sekali pun takpe!yang penting skuad yop jadi antare gergasi bola sepak malaysia!rombak jangan tak rombak!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  23. pie

    Ni nak pecah sejarah dah ni. nasib sama yang terjadi pada Arsenal. hujung musimkelam. Lagi satu tem Perak tak penah turun dari no4 semenjak LIGA SUPER ditubuhkan pada 2004. tapi kita boleh lihatlah pasni mungkin tangga yang lbh bwh dr no4. Entahlah jgn smpai ke tangga ke 7 cukuplah yob. Nak komen bayak2 pun rasa tak sesuai sbb dah byk sgt komen dr fan2 kita sblm ni. oklah harap2 pasni buatlah perubahan yang lbh baik.

    Likes(0)Dislikes(0)
  24. seansan00

    mungkin ada betoinye ade kwn teman tuh ckp formasi 352 x sesuai utk player2 perak lg2 bahagian tgh yg memerlukan kelincahan dan stamina yg tinggi untuk membantu bahagian pertahanan dan bahagian serangan yg semmgnye lembab.. ditambah pulak rasa tinggi kepala krn mereka rasa mereka berada dlm skuad elit dan rasa mcm "STAR" tuh mmg ade main mcm real madrid 1 ketika dahulu yg mengutamakan skil individu.. come on laa perak.. bola sepak permainan pasukan... percaya pada rakan dan jgn terlalu tamak... kelekaan dan ego yg tinggi para player pertahanan lak mcm penyerang lawan x leh masuk kubu kite je tu yg senang2 je dieorang dpt gol.. penyerang lak teman x de komen lah rasanya perak ni dah x de player2 berpotensi utk diketengahkan ke ape, wallahulam..

    coach lak, teman arap jgn terlalu kopiden.. itulah akibatnya memasukkan player yg dianggap hero yang kononnya dpt membantu pasukan sedangkan player tuh dlm keadaan sakit dah tidak 'feet'..

    pengurusan lak jgn terlalu mengikut kehendak coach, pengurusan mempunyai kuasa mutlak utk mendapatkan laporan penuh dr coach dan berkuasa utk mengambil tindakan termasuk PECAT!!

    penyokong lak jgnlah kecewa dgn prestasi perak skrang.. ini krn pasukan masih dilandasan yg betoi.. lihatlah contoh pasukan kelantan 1 ketika dahulu... sehinggakan dieorang lebih meminati tomoi krn menyampah pasukan bolasepak kelantan 1 ketika dahulu.. tetapi apabila semangat dan tanggapan berubah... lihatlah pasukan kelantan yg ada skrang... jgn pasukan kite menjadi seperti mana yg pernah dialamami bekas pasukan liga FAM itu..

    cewah.. inilah luahan teman.. nak ckp lelebih sapelah teman.. tp teman abih jgak lah skolah tingkatan 5.. kuikuikui

    Likes(0)Dislikes(0)
  25. yobscoryob

    sedih dan kecewa...
    sy x nk comment byk...
    sekadar nk ckp...SD ptt dipecat!!
    beliau adalah punca kepada kekalahan perak..
    masih lg xbelajar dr kesilapan lalu..
    formasi 3-5-2 mmg xsesuai dlm keadaan player perak skrg...
    SD betul2 mengecewakan....

    luahan perasaan..
    perak ttp dihati

    Likes(0)Dislikes(0)
  26. gengbas_sekolah

    selagi pakai system tu alamatnya team2 lain pakat2 potong seladang la..jadi macam Kedah dulu la..2004 coach Brazil dr mana tah pakai system tah apa2..akibatnya terperosok didasar liga..pastu dah kena pecat Ajerai amik alih terus mendadak naik sampai masul final PM 2004

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.