Steve Darby | Ops!… I Did It Again

Selepas perlawanan antara pasukan Perak menentang Johor FC pada 5 April 2008 yang lalu di mana skuad seladang tumpas dengan jaringan 2 gol berbalas 1, penulis berkesempatan bertemu ramai rakan dan kenalan di pintu utama Stadium Perak untuk berbual-bual.

Segalanya nampak berjalan dengan aman dan lancar apabila pemain dan pegawai Johor FC menaiki bas mereka untuk pulang. Selepas itu Unit Simpanan Persekutuan (FRU) nampak seperti sudah mahu bersurai dari tugasan mereka pada malam itu.

Secara tiba-tiba penulis dikejutkan dengan puluhan anggota FRU yang bergegas pantas menuju ke arah jalan berhadapan dengan tiang bendera di pintu utama Stadium Perak. Penulis dan rakan setugas tidak sempat mengeluarkan peralatan video untuk merakamkan kejadian tersebut. Khabarnya terdapat pertelingkahan antara Steve Darby dengan sekelompok peminat bolasepak Perak yang digelar sebagai “Die Hard Fans”.

Selepas keadaan kembali “aman”, penulis dan rakan setugas berpeluang bertemu dengan penyokong Perak yang di “cekup” oleh anggota FRU pada malam itu sejurus selepas beliau dibebaskan kerana didapati tidak bersalah.

Ikuti temubual pihak kami bersama beliau dan terpulanglah kepada anda untuk menilaikannya.

Sila tonton video beliau di ruangan MEDIA khas untuk pengguna berdaftar sahaja.

YB Corner

Likes(0)Dislikes(0)

15 thoughts on “Steve Darby | Ops!… I Did It Again

  1. satorare

    memang *@#&^$ SD ni..
    SD mmg truk la...
    suka2 je dia nk maki org...
    org x kata apa pn..
    dia plak yg lebih..
    x pasal2 penyokong kita kena cekup..
    nasib baik x kena balun gn FRU..
    dh la truk bwk perak tahun ni..
    nk gaduh gn penyokong plak...
    coach sblm ni pn x pernah nk fight gn peyokong..
    walhal diorg lg hebat dr SD..
    dh tiba masanye SD..
    berambus dr bumi perak ni..
    khidmat anda x diperlukn lagi...
    lama lg hg kt cni, lain plak jadi nye..
    team perak pn jd makin truk...
    tukar coach lain...

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. seraimerah

    #$%!% betoi la mat salleh sekor ni.. udah la dah banyak rekod perak tahun dah pecah kerana dia.. lagi nak tunjuk besor kepala

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. Yashurr Yazurry

    hmm..xtau la nak kate ape..
    teman pn bengang jgk kat SD..

    pnyokong2 laen pun sma mungkin..
    bkn nyer kami ni hnya dok kutuk bla klh, puji bila mng...

    dan ssungguhnya kami sygkan pasukan perak..

    dan 'beliau' (sd) sharusnya tahu apa kmahuan pnyokong..

    taktikal 3-5-2, ulasan dr sylvershop, mmg btol ape yg d'ulaskan.. xsalah guna 3-5-2, tp SD sharusnya tahu, sjauh mana kemampuan player nyer...
    kalo rase xsesuai buat ape dok guna strategi/taktikal y sama...

    smemangnya kita bkn mcm pasukan liga jerman, kmampuan player pn berbeza2.. jd pandai2 la die(sd) create 1 taktikal y ssuai ngn kmampuan player..

    p/s: Brother jeff ni mmg teman slalu nmpk dia kat area gendang.. kalah mng prk pn die ttp ade kat stadium...
    Xslh kalo die rase kcewa sgt... teman pn kecewa juge..
    silap Xjmpe SD je, kalo jmpe msti teman
    dok join skali ngn Bro Jeff..
    hehe...

    KALAH MENANG TETAP BERSAMA...!!

    AYUH PERAK!!! bANGKiT!!!!!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. anakperak86

    to the genius scouser, steve darby

    its official, you are now the public enemy no. 1. hope you like it

    Likes(0)Dislikes(0)
  5. miez3

    So far we always stay behind our team together with u Steve but from what happened yesterday give us a doubtful perspective about your attitude and sincerenity in Perak team!!

    We don't expect a total win for Perak all the time and yet we accept the decision eventhough we have been embarassed through a overpowered losing in our homeground....

    It's not all your fault!!Yes...I agree..but please Steve...if the player capability cannot reach your expectation please guide them as best as u could or u might be turn their playing into another tactical that can be suit to their capability....may be together we can acchive joy and happiness...

    But...to be honest....when you challenge the fans and confrontrated with them....u have really make a big mistake Steve....u've been warned before and yet....opps...u did it again!!

    As for me....frankly Steve...you're done!!You're history in Perak!!You name will be stated next to J.W.W Birch's grave...

    So long Steve.....Adios Amigos!!Gracias!!

    p/s:Bukan lantai yg RETAK...bukan kami yg tak pandai menari mengikut RENTAK....tapi kerana kami sayangkan pasukan PERAK....Ada masa kami memuji....ada masa kami mengeji....ada masa kami teruji....namun PERAK tetap dihati!!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  6. yobscoryob

    sy rasa sudah smpai ms utk kita tukar coach baru...
    cukup stakat musim nih SD berkhidmat...
    kekalahan demi kekalahan dlm liga super...

    apa yg kami harapkan ialah perak dapat trus bgn...

    perak boleh!!!

    pada SD...tunaikn khidmat anda utk baki perlawanan seterusnya sblm anda disingkirkn...wpn sy mmg dh xthn dgn si SD nih...

    scor yob scor...!!!!
    bangkit dari kekalahan!!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  7. pie

    ENTAHLAH MACAM2.
    Apa yang dipikirkannya oleh SD teman pun taktau
    dia nak PERAK lingkup agaknya.
    SD.SD
    Saya paham dah situasi ni. Mungkin BRO ni tak salah cuma mungkin SD ada dgr suara2 semasa permainan berlangsung atau slps tamat perlawanan. Jadi dia pun BARA la kot dan dia pun bersifat serkap jarang kpd FAN tu yang terkena pada BRO ni kot. Agaknyalah.
    Entahlah labu.....................................

    Likes(0)Dislikes(0)
  8. al_amin

    Go Perak Go!!

    Note From Admin: Anda ada lebih dari 7 posting singkat seperti sejak dari dahulu lagi tidak termasuk yang telah pihak kami padamkan sebelum ini. Sila berikan ulasan yang lebih berfaedah untuk di baca dan bukan ulasan seperti ini sepanjang masa. Jika perkara yang sama masih berulang selepas ini, pihak kami tidak teragak-agak untuk memberikan anda "kad merah" selepas ini.

    Terima Kasih
    admin

    Likes(0)Dislikes(0)
  9. amirfsl

    perkare penting dalam dunie pengurusan=hubungan yang baik dengan pemain2 dan para penyokong..kalo steve darby tak mampu mengecapi perkare ni,die 'tidak layak' dikatekan sbg seorang coach yang baik!seorang pengurus mane boleh mengendahkan peminat2 team die,dan tidak same sekali berhak mengatekan perkare2 yang tidak baik kepade para penyokong seperti kami!!bile bende yang tak sepatutnye terjadi telah pun terjadi and ade bukti yg kukuh,we can't do anything except to get rid of the current manager!sd ni pentingkn diri,teman puji bakat yang ade dalam diri die tapi jgn menunjuk kelemahan diri sendiri!! harap2 semue pihak dapat memandang serius perkare ini..hidup bola sepak perak!kejor yop!get a better coach!

    Likes(0)Dislikes(0)
  10. putra8878

    nmpk gayenye jodoh sd dgn team perak patut dileraikan..gantikan kan le dgn yg lain.kalu xdpt toni neto@weigang kembali pun jurulatih tempatan kite pun xkurang hebatnye..antaranye m.karathu.khaidir buyung,hj rahman ibrahim pun ada.Xde gunenye nk nyimpan SD kalu asyik kalah,kering idea,suka gaduh dgn fan.Lg 1 gantikan kan le player import kite yg dh beri impak pd kite mcm jorge munoz 2..cc 2 tgk mcm mane brapa lame bru dia bleh dpt main blk..kalu sampai piala msia pun masih injured baik cr pengganti je..moga perak berjaya d piala msia nanti.

    Likes(0)Dislikes(0)
  11. ripo

    bg teman kite perlulah mendapatkan pendapat dari kedua dua belah pihak..masing2 bley bg pendapat sendiri ..cume kite2 je la yg menilaikannye..masing2 dgn ego masing2..mungkin kerana insiden lepas menjadikan die kurang mesra dgn semua..teman tak menyokong mane2 pihak cume free from bias n prejudice jer..hehehe..sekadar pandangan teman..perak tetap dihati!!byk tol ujian tahun ni ye..peace..tolonglah genggam semula piala msia yeeee!papepun kesian arsenal..hehehe..lebey kurang je sama nasib..haih..come on perak!go go go

    Likes(0)Dislikes(0)
  12. kimelmi69

    Selepas perlawanan Liga M'sia Perak melawan S'gor di stadium Shah Alam (4-2)Steve Darby pernah berkata"hanya satu orang sahaja yang tidak menyokong saya" Dengan ini saya mengishtiharkan bahawa saya adalah org KEDUA YANG TIDAK MENYOKONG STEVE..dot dot dot. Webmaster, tolong buat satu polling concesus di main page untuk melihat berapa ramai lagi orang yang tidak menyokong Steve dot dot dot.Asssalamualaikum thank you babai.

    Likes(0)Dislikes(0)
  13. kotoploks

    teman oghang yang KETIGA tak sokong,yang teramat meluat dan tak gemo bebeno dgn si *&^%$# putih ni.
    Steve....steve.....GET LOST

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.