Piala Presiden | Perak Vs Plus FC | 24 April 2008

Piala Presiden 07/2008
Khamis 24 April 2008
Stadium Perak, Ipoh
4:45PM

Petang nanti akan berlangsung perlawanan antara pasukan Perak menentang Plus FC untuk kempen Piala Presiden 07/2008. Perak pada 17 April 2008 yang lalu telah berjaya mencatatkan keputusan seri bertemu Pahang di tempat lawan dengan jaringan 1 sama.

Nampaknya skuad Presiden Perak agak lebih baik prestasinya apabila menduduki tangga kedua kumpulan A dengan 36 mata di belakang pasukan Selangor yang memungut 41 mata dari 19 perlawanan. Namun sedikit yang membanggakan kita ialah kekebalan barisan pertahanan Perak yang hanya melepaskan 9 gol setakat ini serta telah menjaringkan 26 gol.

Berikut adalah jadual perlawanan Piala Presiden untuk 24 April 2008

Kuala Muda vs Selangor
Kompleks Sukan NAZA, Gurun

Johor vs Pahang
Stadium Mini Mersing, Johor

Pulau Pinang vs PDRM
Stadium Bandaraya, Pulau Pinang

ATM vs Perlis
Stadium Mindef, Kuala Lumpur

Negeri Sembilan vs Sabah
Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi

PKNS FC vs Shahzan Muda
Padang Kompleks Sukan PKNS

Proton FC vs Felda United FC
Stadium UITM, Shah Alam

Sarawak vs Johor FC
Stadium Sarawak, Kuching

Terengganu vs My Team FC
Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah

Kelantan vs Kedah
Stadium Sultan Mohd Ke-IV, Kota Bahru

Semua perlawanan berlangsung pada pukul 4:45 petang kecuali di Stadium Sarawak pada 4:15 petang dan Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi pada pukul 8:45 malam.

Kedudukan Terkini Kumpulan A | Piala Presiden 07/2008

No Pasukan P M S K J B +/- M
01 Selangor 19 13 2 4 30 14 16 41
02 Perak 19 10 6 3 26 9 17 36
03 Negeri Sembilan
20 10 5 5 27 18 9 35
04 PDRM 19 9 6 4 28 15 13 33
05 Pulau Pinang
19 9 5 5 16 10 6 32
06 Kuala Muda
19 9 4 6 29 19 10 31
07 Johor 19 8 4 7 22 19 3 28
08 Perlis 19 8 4 7 27 24 3 28
09 Pahang 19 5 5 9 19 26 -7 20
10 ATM 20 6 2 12 18 35 -17 20
11 Plus FC 20 5 4 11 24 28 -4 19
12 Sabah 19 5 1 13 17 38 -21 16
13 Melaka 19 3 1 14 16 38 -22 11
Likes(0)Dislikes(0)

6 thoughts on “Piala Presiden | Perak Vs Plus FC | 24 April 2008

  1. miez3

    Harap2 musim depan bykkan lagi pemain2 muda ni diserapkan ke pasukan senior yg ketika ini nampak sgt kepincangannya....contohilah Kedah....insyaALLAH byk lg bintang2 yg akan menyinar dlm bolasepak Perak!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. Pakcu

    Kalau tak silap teman.. Tim Piala Presiden (Perak) menang game ni satu kosong... apa2 pon tunggu lah pihak Admin utk meng-'update'kan nya.

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. miez3

    Siapa bwk deme ni sampai menuju puncak??Tahun lepas deme ni juara liga Piala Presiden kalau tak silap....tgk pada gaya konsisten je tak le mcm team senior....apa kata dgn coach2 deme ni diserapkan ke team senior...kalau org tempatan lg bagus...tak yah le pakai mat saleh lg.....dah serik dah rasanya!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. amirfsl

    team pelapis macam ni le yang perak perlukan,,gol banyak,bolos sikit!serap jek budak2 mude ni dalam skuad senior!

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.