Perlawanan TM Liga Premier 07/2008 – 11 April 2008

TM Liga Premier

TM Liga Premier 07/2008 berlangsung lagi malam nanti dengan skuad Harimau Muda menentang pasukan Johor di Stadium Nasional Bukit Jalil manakala pendahulu liga premier, Plus FC berkunjung ke Stadium Hang Tuah menentang pasukan Melaka.

Jadual Perlawanan TM Liga Premier 11 April 2008:

Felda United FC vs PKNS FC
Stadium Bolasepak Kuala Lumpur

Melaka vs Plus FC
Stadium Hang Tuah, Melaka

Shahzan Muda vs Kuala Muda
Stadium Darul Makmur, Kuantan

Sabah vs Kelantan
Stadium Likas, Kota Kinabalu

Harimau Muda vs Johor
Stadium Nasional Bukit Jalil

ATM vs Kuala Lumpur
Stadium Majlis Perbandaran Selayang

Nota: Semua perlawanan akan berlangsung pada pukul 8:45mlm kecuali di Stadium Likas iaitu 8:45mlm.

Kedudukan semasa TM Liga Premier 2007/2008

Pasukan P M
Plus FC 19 47
Kuala Muda 18 45
Kelantan 19 41
Johor 18 36
Sabah 18 34
Felda United FC 18 22
Harimau Muda 19 21
Melaka 18 20
Shahzan Muda 18 18
PKNS FC 19 17
Proton FC 19 17
Kuala Lumpur 18 14
ATM 19 9

5 penjaring terbanyak TM Liga Premier 2007/2008

  1. M. Moustapha | Kelantan | 22 gol
  2. Otelo Espinola | Johor | 20 gol
  3. Alex Agbo | Plus FC | 16 gol
  4. Liew Kit Kong | Kuala Muda | 14 gol
  5. Ahmad Fakri | Harimau Muda | 9 gol
Likes(0)Dislikes(0)

7 thoughts on “Perlawanan TM Liga Premier 07/2008 – 11 April 2008

  1. m_anip2

    barapa umur liew kit kong 2???ok jgk 2 utk mantapkn team perak n at the same time pengalaman2 yg dia ada bleh diajar pd player2 muda perak...liew kit kong diganding dgn khalid...mantap2...cari import je utk jana tgh...

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. mim

    sokong2....da la team kite kekurangan striker....kalo dier ader dapat la back up striker len yang injured...ingat lagi dulu, liew pnah jadi suprsub tok perak....mase 2 perak mmg gempak....
    arap anak2 perak yang pergi berhijrah kembali ke pangkuan perak....
    \
    kejor yob kejor....

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. razlan

    Fakri balik lagi baik... umur muda, boleh lama skit kat perak. Teman harap sangat utk Piala Malaysia nanti Fakri balik ke perak...

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. ripo

    teman pun arap fakri balek..tapi teman rase fam takkan lepaskan fakri punye..fam kan byk "Plannye" utk majukan bolasepak negara..

    Likes(0)Dislikes(0)
  5. me 109

    Teman setuju dengan komen supaya Liew Kit Kong diserapkan balik kedalam Pasukan Perak.Juga diharapkan Fakri boleh bermain untuk Perak dlm Piala M`sia kelak.Dalam final tahun lepas beliau nyata dapat menghidupkan rentak serangan Perak dgn larian laju dan skill yg beliau miliki,sekali gus mengkucarkacirkan pertahanan Kedah.Cuma nasib tak de tak leh skor .Mungkin kerana lambat dimasukan dlm game tu. Satu lagi,SD tak leh pakai lagi sistem 3-5-2.Nyata tak berhasil.Team lain udah boleh baca,especially team yg mengamalkan man-to-man marking mcm Kedah.

    Likes(0)Dislikes(0)
  6. abgcho

    ape2pon kite harus igt, lew kit kong bukannye xpnh bermain tuk liga super...ternyata sengat die xbape kn then bile kat liga perdane leh kate produktif plk kan...itu sudah perkare bese.....kalu die xleh cari mkn dalam liga perdane xknle dirinye nk jatuh g ke liga FAM...y ade tu biyo jele die dengan diri die..kalu die nk blk perak die blk punye...gpon die dari dulu xsebulu ngn team perak..ade kes ng player2 tertentu...baik amik fakri...suatu keputusan y bijak..9 gol skang...

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.