AFC Cup 2008 – Group E | Kitchee SC Vs Perak (result)

AFC Cup 2008 | Group E

Rabu 16 April 2008
Mong Kok Stadium
8:00PM

Kitchee SC 2 – 2 Perak

Barisan Perak

Hamsani Ahmad

Khairi Zainuddin – Mario Berrios – Chan Wing Hoong

Shahrulnizam – Ahmad Shahrul – K. Nanthakumar – Hardi Jaafar – Danial Fadzly

Khalid Jamlus – Carlos Caceres

 

Separuh masa pertama:

Minit 16: Gol pertama pasukan Perak dijaringkan oleh Carlos Caceres melalui tandukan hasil hantaran dari sebelah kiri pintu gol Kitchee SC oleh Danial Fadzly.

Tamat separuh masa pertama dengan laporan yang kami terima mengatakan permainan kedua-dua pasukan seimbang setakat ini dengan berbalas-balas serangan namun tiada tambahan gol berjaya dilakukan. Ada kemungkinan Khalid Jamlus akan dikeluarkan pada separuh masa kedua nanti untuk digantikan oleh Razali Umar. Laporan seterusnya akan menyusul nanti.

Separuh masa kedua:

Minit 49: Pasukan Kitchee SC berjaya menyamakan kedudukan ketika ini melalui pemain tengahnya, Ip Chung Long.

Minit 77: Gol kedua pasukan Perak dijaringkan oleh Carlos Caceres melalui tandukan yang cantik setelah menerima satu sepakan sudut yang diambil oleh Ahmad Shahrul Azhar.

Minit 83: Kitchee SC berjaya sekali lagi menyamakan kedudukan melalui pemain import tengah dari Cameroon, Wilfed Bamnjo.

Perlawanan tamat walaupun khabarnya mutu persembahan malam ini agak baik berbanding ketika menentang pasukan Negeri Sembilan tempohari. Namun pasukan Perak bernasib baik kerana tidak tewas pada perlawanan ini. Pada masa yang sama pasukan SAFFC juga mencatatkan keputusan seri 1 sama bertemu New Radiant di Stadium Jalan Besar, Singapura. Kedudukan semasa liga akan dikemaskini sebentar lagi pada bahagian sayap kanan halaman ini.

Nota: Hanya ulasan ringkas dari pihak kami untuk perlawanan hari ini.

Likes(0)Dislikes(0)

32 thoughts on “AFC Cup 2008 – Group E | Kitchee SC Vs Perak (result)

  1. miwan tapah

    hu.hu...tgk line up defend,cam nk kalah jer...awat bg khairi main,dia lgsg xperform time lwn N9....bagi la lan atau subra,diorg laju....

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. abgcho

    kite bg peluang khairi lu jap ..mebi rentak permainan die baru nk bermule setelah lame berehat lame akibat cedere...ngk cane lu yob..

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. zakwanlvf_1986

    team kite sebenonye mmg kuat..kite blh buat..cume keadaan dan kesilapan sedikit yg buat kite merudum..tp pe² pn fan ttap bsame skuad yop!!!teruskan usaha..diiringi doa bersama..amin

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. yobscoryob

    dah 2 - 1
    juz bertahan...jgn bolos saat akhir...pertahanan jgn cuai...
    come on perak!!!

    p/s : nervous nk tau keputusan akhir

    Likes(0)Dislikes(0)
  5. Yashurr Yazurry

    Wlaupun serii.
    syukur,sbb kita tak kalah..
    wlaupun mndahului 2x..tp akhirnya seri..
    xpe lahh..

    ayuh..perak...!!
    ada 10hari utk brehat..

    gunakan dgn sbaik2 nya..

    score yob score..!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  6. pie

    alhamdulillah.. Menang juga walaupun dlm keadaan yang menggemparkan. At least pemain perak bermain ditempat lwn. mungkin ada rezeki tahun ni. ada 2 game lagi pasni kalau dpt menang mungkin juara liga.Bukannya mustahil krn New Radiant pun dpt seri ngan SAFFC. insyaallah tiada yg mustahil. Mungkin baru bangkit dr kealpaan yang dulu.

    SKOR YOB SKOR

    komen admin: Tidakkah anda melihat keputusan perlawanan antara pasukan Kitchee SC menentang Perak sebelum membuat posting ini?

    Likes(0)Dislikes(0)
  7. yobscoryob

    seri pn dh bgs sebenarnya...
    tp 2 la..defend kita...mudah sgt boco nye....

    pe2 pn focus utk perlawanan seterusnya...

    perak ttp dihati.

    Likes(0)Dislikes(0)
  8. kenari_245

    a'kum...yeyeye..

    Kedah menang ngan South China. 3-0..hehe..
    apa pun untuk pasukan Perak..walaupun x menang tapi berjaya mengikat tuan rumah untuk kedudukan seri 2-2..

    Tahniah untuk kedua-2 pasukan..
    Cuba lagi dan tingkatkan usaha dalam memburu kejayaan.

    Malaysia boleh!!

    Pulun Kedah Pulun!
    Skob Yeob Skor!

    Likes(0)Dislikes(0)
  9. razlan

    hmmm... tak tau ler teman nak kata apa kecuali Alhamdulillah, dapat juga satu mata. teman harapkan kemenangan tapi...................................

    Likes(0)Dislikes(0)
  10. amirfsl

    hampir mencapai kemenangan malam tadi,,sekali lagi mgkin defend kurang fokus,,takpe la..seri pun dah memadai untuk bagi saingan kat saffc tu...just harap perak lepas ni dapat memantapkan lagi bahagian pertahanan,,ceceres gol tanduk lagi..boleh le panggil die klose perak!hua3,,syabas perak dan tidak lupe juge kpd juare liga super,kedah!

    Likes(0)Dislikes(0)
  11. miez3

    Salam Tahniah buat Perak kerana masih dpt kekalkan rentak di AFC Cup....dgn point yg sediada ini diharap dpt meraih kemenangan pada perlawanan akan dtg...cubalah ulangi semula sejarah lalu apabila dpt melangkah ke suku akhir AFC Cup...mungkin kali ini kita dpt pergi jauh lagi....
    Yg penting pemain2 perlu fokus....jgn le jadi mcm game N9 tempohari....peritnya masih terasa lg....
    Buat pemain2 yg "dilenjan"...apa nak buat..andalah org yg "terpilih" oleh saudara coach kita tu....nak tak nak anda kena buktikan sesuatu sehingga akhir musim ni...nanti tahun depan kita buka buku baru..
    Kejor Yob Kejor....sampai boleh!!

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.