Video Rangkuman Jaringan Gol | Perak Vs Selangor | TM Piala FA 07/2008

TM Piala FA

TM Piala FA 07/2008
21 Mac 2008
Stadium Perak, Ipoh
8.45mlm.

Keputusan Penuh:
Perak 4 – 4 Selangor

Rangkuman jaringan perlawanan tersebut hanya boleh dilayari Ahli Berdaftar sahaja dibahagian MEDIA. Sila daftarkan diri anda terlebih dahulu untuk menonton video tersebut.

Gol keempat Perak dari Razali Umar tiada kerana sumber video ini datangnya dari Info Sukan di RTM 1.

Terima Kasih
admin

Likes(0)Dislikes(0)

6 thoughts on “Video Rangkuman Jaringan Gol | Perak Vs Selangor | TM Piala FA 07/2008

 1. pie

  teman rasa inilah hatrik yang tercepat dilakukan dalam liga super dan mungkin sejarah kerana dlm masa 6 minit 3 gol dijaringkan oleh pemain ini razali umar. boleh admin ceritakan kepada saya hatrik yg terpantas sebelum ini kerana bagi teman admin lbh arif

  Likes(0)Dislikes(0)
 2. webmaster Post author

  Sepanjang pengetahuan pihak kami, untuk kempen liga super yang mula dijalankan dari tahun 2004 sehingga sekarang, Razali Umar berjaya mencatatkan diri sebagai penjaring hattrik paling pantas iaitu 3 jaringan dalam masa 6 minit. Mungkin juga beliau adalah penjaring terpantas hattrik dalam sejarah Liga Malaysia namun tidak dapat dipastikan kesahihannya.

  Kepada mereka yang mempunyai maklumat lain berkenaan Liga Malaysia boleh berbuat demikian dibawah.

  Sekadar catatan:

  The world record for fastest hat-trick belongs to former Ross County player Tommy Ross, who scored three goals in 90 seconds, versus Nairn County F.C. in Victoria Park in 1964.

  David Villa of Valencia scored 3 goals in 5 mins in a game with Athletic Bilbao in San Mames season 2005/06

  James Hayter holds the record for the fastest English Football League hat-trick coming on as an 84th minute substitute for AFC Bournemouth against Wrexham F.C. netting 3 goals in less than 140 seconds.

  Robbie Fowler currently holds the fastest hat-trick in Premiership history by scoring 3 goals within 4 minutes and 33 seconds for Liverpool against Arsenal in 1994.

  Fenerbahçe's player Mateja Kezman has a record by scoring in 4 minutes against Alanyaspor in January 2008.

  Mike Newell of Blackburn Rovers scored the fastest ever hattrick in the history of the UEFA Champions' League. he scored the hattrick in just 9 minutes against Rosenborg BK Trondheim in Group B of the 1995-1996 season.

  Sumber Google

  Likes(0)Dislikes(0)
 3. malaysian86

  Saya Cadangkan untuk klip2 ini juda boleh diupload ke web database yg lain seperti savefile,media fire.....ini juga dapat membantu kepada fans yang tidak dapat streaming kerana adanya proxy @ mggunakan kelajuan dial-up..

  Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.