Perlawanan TM Liga Super 07/2008 – 11 Mac 2008

TM Liga Super

TM Liga Super 07/2008 kali ini hanya menampilkan 5 sahaja perlawanan malam esok dengan pendahulu liga super, Kedah dan Perak tidak turut serta kerana menghadapi  kempen AFC Cup 2008.

Pasukan Selangor yang menduduki tangga ketiga liga super ketika ini, berpeluang cerah untuk memintas pasukan Perak jika mereka berjaya menewaskan pasukan PDRM di Stadium Majlis Perbandaran Selayang nanti.

Jadual Perlawanan TM Liga Super Selasa 11 Mac 2008:

PDRM vs Selangor
Stadium Majlis Perbandaran Selayang

Pahang vs DPMM FC
Stadium Darul Makmur, Kuantan

Perlis vs My Team FC
Stadium Negeri, Kangar

Pulau Pinang vs N.Sembilan
Stadium Bandaraya, Pulau Pinang

Sarawak vs Johor FC
Stadium Sarawak, Kuching

Nota: Semua perlawanan akan berlangsung pada pukul 8:45mlm kecuali di Stadium Sarawak, Kuching iaitu 8:15mlm.

Likes(0)Dislikes(0)

15 thoughts on “Perlawanan TM Liga Super 07/2008 – 11 Mac 2008

  1. miez3

    Salam admin,yobs & yongs semua....pilihanraya telahpun tamat...result sudah diperolehi....bermacam kejutan berlaku pd 8 Mac tempohari...tak terkecuali juga pd game FA Cup di England bilamana Man Utd dikejutkan dgn kekalahan dan gagal melangkah ke semi final....Hari ini 10 Mac pula 5 negeri menerima perubahan & majlis angkat sumpah dijalankan utk membentuk kerajaan baru dan tak terkecuali juga utk ingatan semua penyokong Perak walaupun pemerintah telah berubah tak semestinya angin pengurusan juga berubah....pilihanraya dh selesai....sekarang tibalah tumpuan kita pada 10 Mac ini ke atas undian pusingan kedua Piala FA Malaysia....dgn pasukan mana Perak akan bertemu....Bagaimana dgn besok pula.....apa kesudahan Perak di tempat lwn iaitu di Maldives??....Amacm admin?Ada apa berita perkembangan tentang undian Piala FA?Ada berita tak nanti dr Maldives??Harap pihak admin dpt update.....thank you
    p/s:Utk pengetahuan Piala FA England juga akan membuat undian peringkat semi finalnya pada mlm ini...

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. webmaster Post author

    Perkembangan terbaru tidak rasmi yang kami terima Perak bakal menentang pasukan Selangor di Stadium Ipoh pada perlawanan pertama Piala FA 2007/2008 nanti.

    Keputusan undian rasmi akan kami kemaskini pada ruangan sidebar tidak lama lagi.

    Terima Kasih
    admin

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. satorare

    bior btul jmpa selangor ni admin..
    ni la masanye nk balas dendam blk..
    teman x pueh ati btul la masa kalah 4-2 aritu..

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. pie

    askum semua. teman pun terkejut gak keputusan PRU 12 baru2 ni. terduduk teman, bkn apa teman takut impaknya kpd pemain. mereka juga mgkn kegelisahan. ye la baru pertama kalinya 5 buah negeri diambil oleh pembangkang. negeri2 yang diambil tu plak 3 daripadanya berada di atas dlm liga super, KEDAH, PERAK dan SELANGOR. apa2 pun teman rasa tiada isu yang akan menjejaskan pasukan2 ini terutamanya pasukan teman PERAK. xpelah benda dah lepas xbleh nk bt apa semuanya dah terjadi. Teman sebenarnya nak bagi semangat kepada semua pemain supaya menunjukkan sikap yang positif semasa bermain dan lupakan seketika tentang PRU 12. Teman harap sangat semua pemain dapat memberikan komitmen yang tinggi dan dapat bolehkan PERAK layak ke peringkat seterusnya. lupaka juga seketika tentang perlawanan antara SELANGOR dan PDRM cuma tumpukan pada pertembungan dengan NEW RADIANT. balik nanti boleh tumpu plak pada perlawanan2 yang lain. Kena pintas dgn SELANGOR ke tidak itu perkara yang lain, yang penting bawa kemenangan dan teruskan kecemerlangan yang ditunjukkan seblm ini. Lagi satu teman pun duk tggu gak undian piala FA ni. teman buka web FAM pun tak update lagi. Web master betul ke kena jumpa ngan selangor plak. berat juga nampaknya dahlah semua pasukan yang akan ditentang oleh pasukan perak kali ini agak heavy seperti NEW RADIANT(11 MAC), ARMED FORCES(18 MAC), SELANGOR(21 MAC)- macam comfirm je dah masuk dlm jadual ni. KEDAH(23 MAC), SELANGOR(27MAC) dan tidak mustahil gak PULAU PINANG(15MAC) juga sedang meningkat naik dengan kehadiran pemain importnya yang baru. Apa2 pun teman sentiasa menyokong team teman PERAK THE BEST. Kejor Yob Kejor & Skor Yob Skor.

    Likes(0)Dislikes(0)
  5. webmaster Post author

    Siapa yang bakal ditemui oleh pasukan Perak untuk kempen TM Piala FA telah pun terjawab. Sila lihat sidebar disebelah kanan anda.

    Apa yang pasti laluan Perak musim ini cukup padat dan berliku.

    Terima Kasih
    admin

    Likes(0)Dislikes(0)
  6. pie Post author

    ye lah teman tengok lagi nak comfirmkan ngan sape PERAK bertemu kali ini tp web FAM x update lagi pun teman pun xbleh buat apa teman percaya pada admin sebab admin ni selalu bagi jawapan yang tepat. terima kasih admin/web master. teruskan usaha kalian untuk membawa berita yang panas.

    Likes(0)Dislikes(0)
  7. pie

    SKOR YOB SKOR

    teman kat negeri org jauh plak tu dulu rajin gak turun stadium skrg xbleh dah. Ha lagi satu teman nak bagi tahu. teman tengok bola pasukan BHAICHUNG BHUTIA lwn ngan pasukan SANTOS FC live kat india. Teman tengok BHAICHUNG ketua pasukan dan dia sekarang x sehebat sewaktu dia mewakili PERAK, banyak perluang yang terhidang tidak dapat digunakan spenuhnya. pasukannya kalah 2-4. kalau x salah teman pasukannya skrg MEHDRAN kot. teman xbrapa pasti tapi team yang pasukannya lwn teman yakin SANTOS FC. apa2 pun sesiapa yang memberi cadangan sebelum ini untuk mengambilnya semula sebagai penyerang PERAK teman rasa sudah tdk sesuai. Mgkn kalau Kieta nak main semula utk perak teman alu2kan kepulangannya. WEB master tahu tak pasukan mana BHAICUNG BHUTIA skrg?

    jawapan dari admin: Mohun Bagan Athletic Club (India) kelab bolasepak tertua di Asia yang ditubuhkan pada 15 Ogos 1889.

    Likes(0)Dislikes(0)
  8. yatty_sg

    perlawanan2 yg bakal dilalui perak bulan ni amat mencabar, masa2 getir begini saya harap para pemain dpt beri konsentrasi yg sepenuhnye ..

    perlawanan2 AFC cup ni slalu unpredictable .. anythg can happen tapi perak MESTI berhati-hati dgn team Singapore armed forces (SAF), mereka adalah pendahulu s-league skrg ni, dgn 4 wins out of 4 .. mereka telah menjaringkan 15 goals dlm 4 games ni, dan hanya dibolosi 3 kali sahaja. striker mereka amat berbisa walau dia adelah pemain tertua di s-league, berumur 38thn .. dan mereka ade tidak kurang dr 3 free-kick specialists ..

    walau saya org spore, saya amat berharap perak akan menang game ni .. saya nak perak buktikan yg perak lebih hebat dr mereka .. insya Allah, kalau takde aral, saya akan ke sana utk menyaksikan perlawanan ni ..

    dan 1 lagi, apabila perak bertandang ke spore nanti, besar kemungkinan perak perlu bermain di padang artificial .. kerana as 4 now, semua afc cup games utk team spore (SAF & Home Utd), akan dimainkan di jln besar stdm yg mempunyai artificial turf dan bukan rumput biasa ..

    Likes(0)Dislikes(0)
  9. ripo

    lawan new radiant nanti ade live tak?

    jawapan admin: Kami buat dalam bentuk rangkuman ringkas sahaja.
    Waktu: 6.45ptg ini

    Likes(0)Dislikes(0)
  10. abgcho

    huhu..rse macam awai sgt le plk perak jumpe s;ngor n..ape2 pn misi membalas dendam kene diteruskan..jgn wat taktikal cam hawor lagi..tntang pru12 berkemungkinan perak xde masalah kerana tiada akta yag mewajibkan mb jadi presiden. hanya kedah n selangor je wat macam tu....hopefuly smgt pasukan smkin meningkat,,,,,.......ptg ni menang le kite ek.......kejor yob kejor......

    Likes(0)Dislikes(0)
  11. blackbendi

    walau pun jadual game lepas ni agak ketat dengan AFC Cup , Liga Super & Piala FA mugkin sedikit menjejaskan rentak permainan kita. tapi yang agak melegakan sikit , selepas game bertemu New Radiant (AFC Cup) kita akan main kat Ipoh sebanyak tiga game berturut2. so mgkn ini bole mengurangkan keletihan para pemain kita...

    Likes(0)Dislikes(0)
  12. miez3

    Jumpa S'ngor??.....surprise??Tak jgk....elok le jumpa di pusingan awal ni...misi dah jadi dua nampaknya...jumpa S'gor utk teruskan perjuangan ke Suku Akhir dan satu lg misi membalas dendam.....musuh tradisi...biasa dah....pertemuan tradisi...pun dah biasa....cuma satu harapan....semoga SD & player2 dh belajar dr kesilapan yg lalu....hopefully this coming Fa Cup match will bring luck to our team...Go Yob Go...skor yob skor....

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.