TM Piala FA – Johor FC Vs Perak (result)

TM Piala FA
Selasa 19 Feb 2008
Stadium Jcorp, P. Gudang
8:45PM

Johor FC 2 - 0 Perak

Barisan Perak:

Nasril Nourdin

Nanthakumar – Mario Berrios – S. Subramaniam

Jorge Munoz

Shahrulnizam – Ahmad Shahrul – Hardi Jaafar – Noor Hazrul

Khalid Jamlus – Razali Umar

 

Azlan Zainal dimasukkan untuk separuh masa kedua menggantikan Jorge Munoz. Secara keseluruhan permainan Perak agak tertekan kerana masalah keletihan dan kurang rehat setelah menentang Terengganu sabtu lalu. Hamsani Ahmad juga tidak dapat bermain kerana masalah kecederaan sewaktu menentang Terengganu tempohari dan digantikan dengan Nasril Nourdin.

Keputusan perlawanan lain:

Harimau Muda 0 – 1 Proton FC
Pahang 3 – 2 ATM
Negeri Sembilan 0 – 0 Johor
Selangor 5 – 1 DPMM FC
Pulau Pinang 2 – 0 My Team FC
PKNS 2 – 5 Kedah
Perlis 2 – 2 Plus FC
Kuala Muda 3 – 1 Kelantan
Sarawak 6 – 0 T- Team
MP Muar 0 – 3 Melaka
Felda United FC 3 – 0 KSK Tambun Tulang
KOR RAMD 1 – 5 PDRM
Kuala Lumpur 3 – 0 Shahzan Muda

Likes(0)Dislikes(0)

17 thoughts on “TM Piala FA – Johor FC Vs Perak (result)

  1. anakperak86

    teman dh agak perak kalah game ni. semenjak darby masuk, x pernah ada result yg baguih dgn johor fc. aper2 pun ada 90 minit lg sebelum kita ckp bye2 dgn fa cup

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. active11

    Alahai, kalah lagi.

    Kecewa betul la dgn result 3games terakhir ni. kita asyik cicir..
    agak2 la, SD kena rehat la. bagi org lain pegang pulak.
    tp takpe, ada 90minit lagi. Bole recover balik 2gol tu iAllah.

    cheer up yobs!!!

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. asraf

    kalah?udah agak pun..hehe...ajernye sd kalu jmp team asal dia musti bungkuih...heran2 teman tgknye..udah clear coach deme blh bace game sd...lwn kat ipoh sok..deme main defend 9 org plak...hehehe...lebuh ler fa taun nih..elok bagi bebudak presiden je layan game tuh kang...abih citer.

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. satorare

    apa dh jadi ni.. perak kalah lg..
    napa SD x blaja dari game yg lepas..
    dulu pn kalah gak..
    jenuh la yeop..
    bleh ke nk dpt 2 gol kt ipoh ni..
    pengurusan tlg la wat sesuatu..
    cara yg paling mudah..
    pecat SD..
    pastu buang 3 import dr cabai..
    x guna langsung..

    Likes(0)Dislikes(0)
  5. padiltaiping_81

    ape kene nyer yob...kalah lagi...ngan jaringan yg sama jgk..nampaknyer sd ni mmg gemor bebenor formasi yg 3-5-2 tu..tak nak tukor2 taktikal & strategik yg lain..tak kreatif & berinovatif langsung..

    nak cari 3 gol lagi mmg tak mustahil..tapi,bila lwn ngan johor fc ni perak mmg payah nak score banyak..papehal,gud luck le nnt second game di ipoh yob..skor yob skor!

    Likes(0)Dislikes(0)
  6. Raul hashim

    jgn dikenang lg yob semua. nasi dh jd bubur. mcmane kt kutuk pun tu le realitinya bhwa pengurusan n sd xng dengo. so teman rasa xguna jgk kt mrh sbb ibarat cucur air pd daun keladi. ape blh bt. nk gapai 3 piala teman rasa pyh sgt. piala fa dh hncur, super mcm telo hjg tanduk. tgl piala malaysia jer. tu pun kalo nsb bk ler. ape pun temna sbg penyokong sejati akn ttp skng perak wlau kalah atau menang. teman ykn perak blh.

    Likes(0)Dislikes(0)
  7. miwan tapah

    pengurusan cari ler import besar2 skit....punyer ramai la kt arab ke,africa ke..bior gerun skit lawan tengok...ni cari yg kemetot,mane lawan nk takut.lari pn mcm hampeh...

    Likes(0)Dislikes(0)
  8. yatty_sg

    hancur la harapan saye ... memang btol, nasi dah jadi bubur kan ,, apo nak dikate ,,,
    harapnye sabtu ni game dapatla ubat kelukaan ni, moga2 perak akan menang .. harap2 jugak Khalid akan main dgn berbisa sebisa bisanye .. mana lah tau, birthday dia malam tu bawak luck kat team perak ...

    Likes(0)Dislikes(0)
  9. amir_azri

    teman g johor ngn harapan ada luck. tp, 700 km pegi & blik rsa mcm hee... duit tol, duit mnyak & duit tiket rsa mcm ditaburkan ke selat melaka je... yg teman nk bgtau kwn2 yg xbkesempatan tgk game 2 scra live, game mmg hancur. ada xde pun yg kelihatan jelas mnyumabang hnya shahrul nizam... so, udah le 2 yob...

    Likes(0)Dislikes(0)
  10. yatty_sg

    memang sama .. kan saya kata mana tau kot2 bawa luck lebih .. apelah kamu ni, salah ke pandangan yg saya beri ,,,
    we r free 2 say anythg ..

    dan jgn jugak kita lupa time dia nye form tgh top, kita julang dia, puji me lambung2 ,,, tapi bila dia tak perfom, kita lontar dia ...

    Likes(0)Dislikes(0)
  11. Nazrul

    sebenarnya teman ni berada kat INDIA skrg tp tak penah miss tgk keputusan bola. Teman sanggup x tido mlm tggu keputusan tak pun telefon kawan baik teman kat perak tanya keputusan. bagi teman semenjak SD jadi jurulatih perak tak pernah ada result yang baik untuk pasukan perak selain menang piala sumbangsih itu jelah yang ok. piala lain tak pernah langsung. SD ni tak de taktik dah teman rasa dah kering ideanya lbh baik tukar aje jurulatih nagn pemain import skali. lagi satu bila keluar cite pasal perak dalam surat kabar sahlah xlama pas tu perak bungkus lagi satu bila pemain rehat lama tade game memang mula akan kalah je. mungkin teman dah perasan benda ni dah lama cuma xbagitau je, oklah harap next game ada perubahan insyaallah

    Likes(0)Dislikes(0)
  12. amir_azri

    frankly, teman xpenah nk mmuji dia. sbb dia mmg xperform. teman ngikut team kemana je team pegi sbb nk bg support from the bottom of my heart. dah beribu duit teman habis. tp, teman xpenah nengok dia perform ngn best. yong yatty, teman bkn nk mike judge game dia sbb teman xrsa mike dh byk berhabis duit utk team perak nih. ni la respon yg teman bg ttg dia sbg sorg pnyokong yg dh byk abis tenaga & wang rinngit & dh tahap 'nk angin' tgk game dia. teman xpenah nk mmuji dia & bsyukur sgt2 klau dia xde dlm team. teman xpenah nk mmuji dia...

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.