Steve Darby | Message For Perak Fan’s

Pihak kami ada menyediakan sedikit video rakaman temubual jurulatih Perak, Steve Darby berkenaan isu “panas” antara beliau dan peminat bolasepak Perak yang pernah berlaku dahulu. Rakaman ini disunting dari rancangan Highlight Liga Super di RTM TV1.

Jadi kepada peminat bolasepak Perak yang inginkan beliau berhenti atau berehat dari mengendalikan skuad Perak musim ini, anda harus menontonnya kembali. Turut disediakan transkrip perbualan pada video tersebut.

Hayati kata-kata “manis” dari jurulatih tersohor pasukan Perak kini, Steve Darby.

Terima Kasih
admin

NOTA: Video ada disediakan diruangan MEDIA untuk ahli berdaftar sahaja.

Likes(0)Dislikes(0)

7 thoughts on “Steve Darby | Message For Perak Fan’s

  1. anakperak86

    teman tau season x nk tgk muka dia lg. kalo ader gak x tau ler
    aper jampi dia pakey sampey syg bebenor management dgn scouser ni

    Likes(0)Dislikes(0)
  2. asraf

    msg dia sindir abih org kite ni...xusah campor koje dia..teman paling geram bila dia kate tang bayo rm10 tu....mmg le sape yg pandu kete tak ajor pomen cara repair kete...tapi xsemestinye pomen bole tau kalu kite tak kabo ape rosaknye....dan kite sbg pemilik kete takmo ler pomen yang kasi jahanam kete kita cam dia nih...cam harammm

    Likes(0)Dislikes(0)
  3. miez3

    Isshhh geram betui teman dengor cara dia berckp...ewah kan main lagak lagi....memang le bayor 10 ringgit..betui...memang le org lain tak handle ape yg dia handle....memang bukan keroje kita nak jd coach mcm dia ajor pemain2 tu...tapi ingat skit..alangkan kt negara ni pun kalau satu2 org ajor ilmu salah dh kena serbu..inikan pulak ilmu bolasepak ni...ini bukan zaman dulu2 org tak tau apa benda org buat...main ikut jer...no more "yes sir" term in this country...ha mole le teman nk ckp omputih....hiii.....le ni zaman innternet...dh canggih dh...org dh tau nilai baik buruknya...cara dia tu tak betui....kalau kt negara dia England tu dh lama kena "sack"....out you go Darby!....haaa ghope itu...3-5-2...satu sistem yg agak janggal le jgk...bkn tak boleh pakai tapi tgk le keupayaan pemain pulak...kalau defend tu laju mcm pelesit..haa...silakan...midfield pulak tangkas mcm kilat...haa...silakan...ni bila kena attack dh tertinggal satu2 position tu...baru nk cover dh ada ruang kosong...nk dikejor tak dpt..mana gayenya...SD..SD...Cuba tgk mlm tu Man Utd main dgn Arsenal mcmana?(bkn le nk bandingkan bola kita dgn deme punya...mmg jauh beza pun!)...player deme nk penetrate kt kws Arsenal bkn senang tapi player Man Utd ada personal skill boleh cilok dlm kawasan lwn utk jaringkan goal...defend pun laju...haaa...kalau mcm tu boleh la...main 2-6-2 pun boleh punya...(aaiii...ate marah betoi teman yek??)....Anyway..pada pihak pengurusan Perak Fa...renung2kan...sedor le sikit...tgk balik (review) kedudukan SD tu....masa makin suntuk...jgn sampai dh terlambat...nyesal tak sudah...yob2 semua sorry panjang sikit ceritanya....kome nak tambah lg tambah ler...kut tak suka buang le...ambik yg jernih buang le yg keroh....apapun kejor ajer le yoooooooooobbb!

    Likes(0)Dislikes(0)
  4. repasi

    hai SD,kamu mmg #$#%..mmg la coach perak skrg ni masih lg kamu tp kne la igt,bkn selamanya kamu berkuasa..pengurusan perak tolong ambil tindakan..hrp2 tahun dpn bk darby jd coach perak lg walau ape pun alasan..lantak la perak dh terhutang budi ke ape ke dgn darby ni yg penting tahun depan org lain coach perak..kalo kate pengurusan terhutang budi dgn die,amik player import pakai duit die..buang player import tu..jgn bg kte terus dijajah..si penjajah tu mmg nk berkuasa kt perak..besar kepala die bile dpt jd pengurus n jurulatih perak..bukak la mate sikit..xkan nk kne tunggu campur tangan raja muda perak baru nk amik tindakan?malu la sikit dgn kedah,perlis,selangor..pengurusan depa cekap,tp perak?habuk pun tarak..mcm mane gayenye?patut la player luar takut nk masuk perak

    Likes(0)Dislikes(0)
  5. padiltaiping_81

    Teman rasa elok digantikan dengan coach lain la..tak payah ambik jurulatih import,try je coach tempatan..coach tempatan lebih memahami&mengetahui suasana bola sepak di negara kita ni..

    selalunya kalo kita tgk sebelum ni,pemain&jurulatih dari bangsa inggeris yg 'beraksi' di liga malaysia ni mmg bongkak&belagak pun..diorang rasa diaorang 'tuan' bila datang di negara ni..igt balik beberapa tahun yg dulu kes tony cottee pemain import selangor dr bangsa inggeris yg buat kecoh dgn lagak angkuhnya..teman rasa jgn le ambik mana2 import dr negara bangsa inggeris ni (england,ireland,scotland)..menyusahkan je...tak respect bangsa dan negara kita.

    ni just pandangan teman je..terpulang le pada pucuk pimpinan perak fa nk buat keputusan yg terbaik utk masa depan pasukan perak yg tercinta ini...Selamatkan la pasukan perak dari terus mengalami kekalahan demi kekalahan...skor yob skor!

    Likes(0)Dislikes(0)

Comments are closed.